Boškovićeva: Pet meseci smo bile kao jedna

Srpske odbojkašice presrećne su zbog titule prvka Evrope, a najbolja igračica šampionata Tijana Bošković ocenila je da je timski duh zaslužan za taj rezultat.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

"Ne znam kojim rečima da opišem ovaj osećaj. Mi smo prvaci Evrope! Ponosna sam na ovaj tim. Presrećna sam. Za ovo smo radili pet meseci i na kraju smo uspeli u tome. Bile smo kao jedan od početka. Hvala svima koji su bili uz nas", rekla je Boškovićeva.

Srbija je do druge titule prvaka Evrope stigla bez ijednog poraza, a u finalu je savladala Holandiju sa 3-1.

"Zaslužili smo ovo zlato. Imamo samo dva seta izgubljena seta tokom celog turnira. Holandija je danas pokazala da je najneugodniji protivnik, vratile su se u trećem setu, ali mi smo u četvrtom pokazale ko je najbolja ekipa", rekla je Brankica Mihajlović.

Najbolji bloker prvenstva Evrope, Stefana Veljković, ocenila je da je bilo vreme da Srbija osvoji zlatnu medalju.

"Osvojiti EP sa dva izgubljena seta je nestvaran i ogroman uspeh. Nije to samo Evropsko prvenstvo... Znate, mi se godinama znamo, radimo, od 1. maja ove godine radimo. Svaka čast devojkama... Bilo je za sve ovo vreme i smeha, suza, druženja i svađanja, ali smo mi pokazali da smo tim koji kada je je zajedno pobeđjuje. Posle rija i svega pre toga, bilo je vreme i za jedno zlato", rekla je Veljkovićeva.

Tehničar reprezentacije Bojana Živković uporedila je uspeh odbojkašica sa rezultatom košarkaške reprezentacije Slovenije.

"Srce je puno. Srećna sam, ovo je moje prvo zlato. Jako sam srećna što smo kao Slovenci u košarci sve pobedili i osvojili zlato. Dosta vremena smo proveli zajedno, dosta problema smo izdržali. Ponosan sam i srećna. Svako jutro se zahvalim Bogu što imamo jednu Tijanu (Bošković), Brankicu, Stefanu... Svi su oni sjajni ljudi i igrači", rekla je Živkovićeva.

Odbojka