Nova vest
Odbojka

Nedelja, 01.10.2017.

19:28

Šampionski balkon čeka i odbojkašice!

Odbojkašice Srbije imaće svečani dočeka na legendarnom balkonu Skupštine Beograda (Stari dvor) u ponedeljak od 19.30 časova.

Izvor: AK

Autor: AK

Šampionski balkon čeka i odbojkašice!
Foto: StarSport

Srpkinje su u nedelju osvojile drugu titulu šampionki Evrope od osamostaljenja Srbije, a 15. medalju u tom periodu.

Izabranice Zorana Terzića su u finalu EP 2017. u Bakuu savladale Holandiju sa 3-1. Tri naše odbojkašice su se našle u idealnom timu, a Tijana Bošković je izabrana i za MVP turnira.

Odbojkašicama su odmah po osvajanju titule stigle brojne čestitke srpskih političara.

Predsednik Aleksandar Vučić: "Čestitam vam jer ste zlato osvojili zahvaljujući teškom i napornom radu, odgovornim pristupom, posvećenošću i ljubavlju prema svojoj zemlji. Obradovali ste sve gradjane Srbije i naš narod u celini, a uveren sam da ćete dugo biti prve u Evropi. Jednostavno, najhrabrije ste i najbolje".

Premijerka Srbije Ana Brnabić: "Pobeda!!! Ccestitam našim odbojkasicama na osvojenom zlatu na EP! Vi ste dokaz da timski rad vodi do pobede. Bravo! Igrale ste odlično i velikim trudom i sjajnim timskim duhom pokazale da ste apsolutno dominante u Evropi. Hvala vam što ste sve nas ponovo učinile ponosnim".

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković: "Čestitam vam na osvajanju najsjajnijeg odličja. Zalaganjem, predanim radom i sportskim duhom ostvarili ste izuzetan rezultat i Srbiji doneli veliku radost. Ponosni smo na vas. Svaka čast, devojke!"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić: "Srpska zastava i danas se vijori na evropskom sportskom postolju - naše odbojkašice su šampionke Evrope! Odvažno, superiorno i svim srcem ove sjajne devojke branile su boje naše zemlje i Srbiji donele zlatnu medalju, pokazale da jesu najbolje od najboljih! Hvala vam devojke, svaka čast!"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali: "Čestitam vam na izuzetnom uspehu kojim ste još jednom pokazale da imate hrabrosti i umeća za najveće podvige. Put ka vrhu nikada nije lak, a vaš uspeh dokaz je da se naporan rad uvek isplati. Dokazavši da ste najbolje odbojkašice u Evropi obradovali ste Beograd i celu Srbiju".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik: "Osvajanjem zlatne medalje nastavili ste sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisujete novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke. Uveren sam da ćete u vremenu koje je pred nama nastaviti nizati pobede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve