Nova vest
Odbojka

Nedelja, 24.09.2017.

23:42

Terzić: Nije bitan rival, nego kako mi igramo

Selektor Srbije Zoran Terzić zadovoljan je posle tri pobede na Evropskom prvenstvu

Izvor: B92

Autor:B92

Terzić: Nije bitan rival, nego kako mi igramo

Terzić je dodao da nije važno ko će biti protivnik Srbije u četvrfinalu, već kako će njegova ekipa igrati.

"Zadovoljni smo posle tri pobede i sada ostaje da pametno iskoristimo ova tri dana do četvrfinala. Čekamo protivnika, ne znamo ko će to biti, ali nije ni preterano bitno, bitno je kako mi igramo", rekao je Terzić.

Srbija je do treće pobede u grupi u Gendžiju stigla posle preokreta protiv Belgije sa 3-1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

"Pokazalo se i danas da kada igramo sa motivom i kada igramo nešto što znamo da igramo, da nije bitno ko je na terenu, da možemo da pobedimo bilo koga... Ekipa koja je igrala prve dve utakmice danas je odigrala prva dva seta i posle toga toga su šansu dobile druge igračice i one su tu šansu dosta dobro iskoristile i pokazale da u nastavku takmičenja možemo da računamo na njih", rekao je Terzić.

U redovima Srbije dobru partiju pružila je Ana Bjelica, koja je utakmicu završila sa 13 poena.

"Velika pobeda, obzirom da smo pečatirali to prvo mesto u grupi koje nas vodi direktno u četvrfinale. Odradili smo veliki posao, muški smo odigrali utakmicu, iako smo znali pre toga da smo u četvrfinalu. Skupili smo snage i motivacije. Nadam se da ćemo ovako nastaviti dalje", rekla je Bjelica.

Terzićeve izabranice su posle drugog kola obezbedile četvrtfinale, gde bi u četvrtak, 28. septembra, igrati protiv pobednika meča osmine finala u kojem će se sastati drugoplasirani tim iz Grupe B i trećeplasirani iz Grupe D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve