Nova vest
Odbojka

Subota, 23.09.2017.

18:50

Silne odbojkašice savladale vicešampionke za 1/4

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Holandije u drugom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji –3:0 (29:27, 25:17, 25:23).

Izvor: B92

Autor:B92

Silne odbojkašice savladale vicešampionke za 1/4
Getty Images

Naše lavice su ovom pobedom posle dva odigrana kola osigurale prvo mesto na tabeli za plasman u četvrtfinale.

Izabranice Zorana Terzića prikazale su odličnu timsku igru i prikazale potpunu dominaciju nad protivnikom, koja je bila jedan od glavnih kandidata za medalju.

U prvom setu, Holanđanke su povele sa pet poena prednosti, ali je Srbija brzo došla do preokreta i da na kraju posle velike borbe osvoje ovaj set sa 29:27.

Srpkinje su u drugom setu pokazale su neverovatnu igru i rutniski povele sa 2-0 u setovima.

U trećem setu ponovo je došlo do neizvesnosti. Ekipe su smenjivale u vođstvu, a Srbija je posle dužeg vremena povela sa 19:18, posle asa Stefane Veljković.

Međutim, ponovo su srčanom igrom, Srpkinje osvojile ovaj set 25:23.

Najefikasinija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 27 poena, dok su Brankica Mihajlović i Stefana Veljković zabeležile po 14.

U selekciji Holandije istakla se Loneke Sletjes sa 12 poena.

Srbija ima maksimalan učinak iz dve utakmice i nalazi se na prvom mestu Grupe D, dok su na deobi drugog mesta Holandija i Češka sa po pobedom i porazom i set količnikom 3:4, dok je Belgija poslednja sa oba poraza i 2:6 set količnikom.

Odbojkašice Srbije će u nedelju u poslednjem kolu Grupe D od 15.00 igrati protiv Belgije.

III set

Kao i u prva dva seta, Holandija je povela, ali su Srpkinje veom brzo došle do preokreta - 5:3. Međutim, Holanđanke prave seriju za izjednačenje - 5:5, ali tu seriju prekida Jovana Stevanović - 6:5.

Vodila se u nastavku teška borba, Srbija je sošla do boda zaostatka - 8:9. Protivnice su u nastavku držale blagu prednost - 16:15.

U finišu trećeg seta viđena je velika borba, igrao se poen za poenom - 17:18.

Preko Stefane Veljković, Srbija dolazi do poena prednosti, dok Holanđanke gređe u polju i Srbija vodi sa 20:18.

Trećom servis greškom Holanđanke su ponovo na dva boda zaostatka -21:19.

Još jedna greška Srpkinja naterala je Zorana Terzića da zatraži tajm-aut, a Tijana Bošković nastavila je u svom stilu i postiže 27 poen - 22.21.

Sjajnim napadom Brankice Stanković Srbija ima dve set lopte i na pragu je druge pobede na Evropskom prvenstvu. Iako nisu uspele da iskoriste, prve,uspele su drugu i treći set dobile rezultatom 25:23.

II set

Holoandija je bolje otvorila ovaj set i povela sa 3:1. Nemoljiva Stefana Veljković smanjuje razliku,a sjajnim blokom Tijan Bošković dolazimo do izjednačenja - 3:3

Izabranice Zorana Terzića serijom od 5:0 dolaze do vođstva - 6:3 što je nateralo trenera Holandije da zatraži prvi tajm aut u ovom setu.

Holandanke su uspele da se približe našoj selikciji i da dođi na dva boda zaostatka, ali je Srbija opet preko servisa držala prednost od tri boda - 9:6.

Posle asa, a potom i iz servisa Tijana Bošković pravi još veću razliku i dolazi do 19. poena - 13:8.

Natsavljene ja atomska igra naših odbojkašica, a Holanđanke, koje su jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje, nisu mogle da odgovore na fantastične napade Srpkinja - 16:9.

Izabranice Zorana Terzića bile su neverovatne u polju, Holanđanke nisu mogle da se odbrane od sjajnih servisa naših odbojkašica, što je dovele do velike prednosti - 22:13.

Holandija je uspela da veže četiri poena, ali to nije bilo dovoljno i kuvanjem srbija završava ovaj set - 25:17.

I set

Srbija preko Stefane Veljković dolazi do prvih poena, da bi protivnice izjednačile - 2:2.

U nastavku meča bolje su zaigrale Holanđalke i imale pet poena prednosti – 3:8.

Odličnim napadim brankice Mihajlović, fantastičnim servisima Tijane Bošković, kao i Jovane Stanković, naše odbojkašice dolaze do izjednačenja – 10:10.

Posle jop jednog izjednačenog rezultata – 14:14, izabranice Zorana Terzića, dozvolile su rivlakama da naprave seriju od 5:0 za novo vođstvo – 14:19.

Iako je delovalo da su Holanđanke bile bliže osvajanju prvog seta, neverovatnom igrom u polju, uz sjajnu Tijanu Bošković, Srbia je ušla u neizvestan finiš prvog seta – 23:23.

Igralo se na razliku, Srbija je vezala dve servis greške, ali rivlake nisu mogle protiv sjajne Tijane Bošković, a prednost u prvom setu donosi Jovana Stevanović iz servisa – 29:27.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve