Nova vest
Odbojka

Sreda, 05.07.2017.

10:09

Odbojkaši se mrznu u Brazilu, 2 grejalice na 10°C

Odbojkaši Srbije počinju u sredu nastup na finalnom turniru Svetske lige, ali u nehumanim uslovima u Brazilu.

Izvor: AK

Autor: AK

Odbojkaši se mrznu u Brazilu, 2 grejalice na 10°C
Foto: Getty images

Tim Nikole Grbića igraće protiv selekcije SAD u 19 časova po lokalnom vremenu (22:40 po našem), kad se očekuje da temperatura bude samo 12 stepeni.

Problem je što se utakmice u Koritibi ne igraju u sali, nego na fudbalskom stadionu Baišada Arena, pa ne postoji način da se igrači zagreju čak ni posle nekoliko sati igre.

Na otvaranju turnira prvi rival Srbije SAD je izgubio od Francuske 3-2 (27:25, 20:25, 26:24, 17:25, 15:12), a novinar "Sportskog žurnala" Igor Jagličić koji prati srpski tim u Brazilu je na Fejsbuku okačio sliku kako se igrači "greju" sa dve grejalice iza reklama.

"Ovo ipak nema puno veze sa odbojkom. Preživeo sam prvi dan u Ledenoj Baišada Areni. Momcima svaka čast što uopšte igraju u ovim (ne)uslovima. Na meču Francuska - USA večeras realno jedva preko 10 stepeni", naveo je Jagličić.

Selektor Srbije Nikola Grbić se po dolasku u Koritibu požalio na užasne uslove u kojima će se igrati turnir, a iako pravilnik FIVB jasno kaže da se utakmice ne mogu igrati u uslovima u kojima je temperatura manje od 16 ili veća od 25 stepeni celzijusa, to izgleda nije bitno.

Srbija brani titulu Svetske lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve