Nova vest
Odbojka

Subota, 27.05.2017.

19:46

Grbić: Želim maksimum i protiv Hrvatske

Selektor Srbije Nikola Grbić rekao je da igrači moraju da budu maksimalno angažovani i u poslednjoj utakmici kvalifikacija, iako su izborili plasman na SP.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Grbić: Želim maksimum i protiv Hrvatske

"Orlovi" su ubedljivom pobedom nad Norveškom u tri seta osvojili kvalifikacionu grupu u Zagrebu, pre poslednjeg kola i duela sa domaćinom Hrvatskom.

"Ono što želim je da moji momci kad idu na utakmicu budu maksimalno angažovani, bez obzira na protivnika, bez obzira da li smo se kvalifikovali ili ne, bez obzira da li igrao ili ne, da svi koji su tu budu spremni da uđu na poen, na pola seta, na set ili da odigraju celu utakmicu", rekao je Grbić posle utakmice u Zagrebu.

On je objasnio da ima razloga zašto traži takav pristup od svojih odbojkaša.

"Želim maksimalnu angažovanost, ne da bih ja jurio neki rekord pobeda ili ne znam šta, nego, jednostavno, zato što mislim da je dovoljno jako malo da se iskomplikuje cela utakmica i onda se potroši mnogo više energije nego što bi trebalo, a rezutat se dovodi u rizik. To se na sreću nije desilo ni danas ni juče, jer su momci zaista imali odličan pristup i priveli su kraju obe utakmice na vrlo efikasan način", rekao je Grbić.

Hrvatska nema šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo, tako da sutrašnji rezultat nema takmičarski značaj.

"Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujem potpuno isti pristup, bez obzira što smo se plasirali. Ja to nisam ni znao dok mi niste rekli. Jednostavno, želim da sutra udjemo u utakmicu i odigramo onako kako zahteva dres koji nosimo, i da odigramo na nivou imena koje imamo", rekao je Grbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve