Nova vest
Odbojka

Subota, 06.05.2017.

11:04

Ovih 18 momaka brani zlato Srbije u Svetskoj ligi

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić odredio je spisak igrača koji će igrati u Svetskoj ligi ove godine.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Ovih 18 momaka brani zlato Srbije u Svetskoj ligi
Getty images

U 28. izdanju svetske lige 18 igrača će braniti titulu osvojenu prošle godine protiv Brazila.

Tehničari su Nikola Jovović (Monca), Aleksa Brđović (Gasprom Jugra Surgut) i Maksim Buculjević (ACH Volej Ljubljana). Na mestu korektora će igrati Aleksandar Atanasijević (SIR Sejfti Peruđa), Dražen Luburić (JT Tanders Hirošima) i Aleksandar Blagojević (Crvena zvezda).

Poziciju libera "pokrivaju" Neven Majstorović (Ren) i Goran Škundrić (Trikorul Ploešti), a za dobar blok su zaduženi: Marko Podraščanin (SIR Sejfti Peruđa), Srećko Lisinac (Belhatov), Petar Krsmanović (Gazprom Jugra Surgut), Aleksandar Okolić (Berlin) i Stevan Simić (Vojvodina).

Ekipu kompletiraju primači Uroš Kovačević (Verona), Marko Ivović (Aseko Rešovija Žešov), Nemanja Petrić (Modena), Milan Katić (Lučnička Bidgošć) i Miran Kujundžić (Vojvodina).

Srbija prvog vikenda (2-4. jun grupa B) igra u Novom Sadu protiv SAD, Belgije i Kanade. Drugog vikenda (9-11. jun grupa D) odbojkaši putuju u Teheran gde će protivnici biti Argentina, Iran i Belgija, a treći vikend je u Kordobi (16-18. jun grupa G), a igramo sa Brazilom, Argentinom i Bugarskom.

Naši odbojkaši su prošlog jula uspeli da u finalu Svetske lige pobede Brazil, koji je s početka dvehiljaditih bio redovno koban po srpsku selekciju. Niko i Vanja Grbić, Ivan Miljković, Slobodan Boškan, Đula Mešter, Vasa Mijić, Goran Vujević, Andrija Gerić i drugi nisu uspeli da osvoje zlato u Svetskoj ligi.

Dvanaest puta je naša zemlja pod različitim nazivima igrala na finalnom turniru i do prošle godine u vlasništvu imala pet srebrnih priznanja, a još tri puta smo bili bronzani.

Prošle godine je u Krakovu po prvi put za 26 godina takmičenja osvojeno zlato, koje će reprezentativci sa spiska pokušati da sačuvaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve