Nova vest
Odbojka

Nedelja, 26.03.2017.

11:48

Održana manifestacija "Dan za odbojku"

Manifestacija "Dan za odbojku", u organizaciji odbojkaškog kluba "Lucky Star", održana je u Sportskom centru Šumice.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Održana manifestacija
Foto: Getty Images

Cilj akcije je da se deca na pravi i zdrav način razvijaju.

Oko 300 mladih odbojkaša i odbojkašica igrala su na tri terena, ali i radila na poligonima spretnosti i takmičili se za nagrade pod pokroviteljstvom kluba "Lucky Star".

Obavljeni su i javni trening škole odbojke, probni treninzi za sve zainteresovane, ali i revijalne utakmice dece i roditelja sa poznatim ličnostima i trenerima.

Predsednik odbojkaškog kluba "Lucky Star" Dalibor Lalovac istakao je da je namera da se popularizuje sport što je više moguće.

"Želimo da, u ovom slučaju, na odbojku privučemo decu koja se ne bave nijednim sportom. Cilj je da deca koja prvi put imaju dodir sa odbojkom održe trening, vide utakmice, pokažu spretnosti i dobiju nagrade najuspešniji", rekao je Lalovac, dodavši da se prijavilo 75 početnika na "Danu za odbojku".

Defektolog Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Fadilj Eminović poželeo je da što više bude ovakvih sportskih manifestacija za decu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što se danas okupio veliki broj dece, veliki je uspeh da u velikom broju dovedemo omladinu u zatvoren prostor i zainteresujemo za sportske aktivnosti. U odnosu pre 10 i 20 godina došlo je do stagniranja razvoja motoričkih sposobnosti i zato moramo da radimo na tome", rekao je Eminović.

OK "Lucky Star" jedini je iz Beograda, pored Crvene zvezde i Partizana, koji ima sve selekcije, od najmlađih do prvog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve