Nova vest
Odbojka

Utorak, 06.12.2016.

12:41

CEV: 3 srpska kluba, 13 igrača i 4 trenera

Tri srpska tima, Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, Niš i Novi Pazar igraće ove sedmice u 1. kolu Kupa CEV 2017.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

CEV: 3 srpska kluba, 13 igrača i 4 trenera
Foto: Getty Images

Crvena zvezda se već plasirala u šesnaestinu finala, koja je na programu u januaru. Pored 4 tima, Srbiju će u Kupu CEV predstavljati 13 igrača i 4 trenera, kao i 5 međunarodnih arbitara.

Vojvodina NS Seme iz Novog Sada će u 1. kolu igrati protiv ukrajinskog Barkom Kažanjija iz Lavova.

Prvi meč će se odigrati u sredu, 7. decembra od 18. 00 časova po našem vremenu u Lavovu, u Ukrajini, a revanš u sredu, 21. decembra od 19,00 časova u dvorani SPC “Vojvodina” u Novom Sadu. Ukoliko eliminiše Ukrajince, Vojvodina NS Seme će u šesnaestini finala igrati protiv rumunske Arkade iz Galacija.

Niš će u prvom meču 1. kola gostovati u Finskoj. Meč VaLePa Sastamala – Niš odigraće se u četvrtak, 8. decembra od 17.30 časova po našem vremenu u Sastamali, dok će se druga utakmica odigrati u sredu, 21. decembra od 17,00 časova u dvorani SC “Čair” u Nišu. Nišlije će u šesnaestini finala, ako savladaju Fince, igrati protiv Gentofte Voleja iz Danske.

Novi Pazar će biti domaćin prvog meča 1. kola, u četvrtak, 8. decembra od 18.00 časova, a protivnik će mu biti kiparska Omonija iz Nikozije. Revanš utakmica će se odigrati u utorak, 20. decembra od 18,00 časova po našem vremenu u Nikoziji. Novi Pazar će u šesnaestini finala, ako eliminiše Kiprane, igrati protiv grčkog PAOK-a iz Soluna.

Crvena zvezda će igrati u šesnaestini finala Kupa CEV 2017. protiv poražene ekipe iz 1. kola između Antverpena (Belgija) i Mladost Kaštele (Hrvatska). Prvi meč će se odigrati 4. januara u Belgiji ili Hrvatskoj, a revanš 18. januara u Beogradu.

Odbojkaši iz Srbije u Kupu CEV 2017 (13 igrača, 4 trenera nastupaju u 10 ekipa iz 8 zemalja (Rumunija, Rusija, Grčka, Švajcarska, Danska, Francuska, Crna Gora, Finska): Nikola Rosić, Bojan Janić, Nemanja Radović (Arkada Galaci, Rumunija), Aleksa Brđović, Petar Krsmanović (Gasprom Jugra Surgut, Rusija), Konstantin Čupković, Slobodan Boškan (Olimpijakos Pirej, Grčka), Vlado Petković (PAOK Solun, Grčka), Aleksandar Ljubičić, Ratko Pavličević (Volej Amrisvil, Švajcarska), Denis Janka (Gentofte Volej, Danska), Nikola Mijailović (Ažaksio, Francuska), Marko Nikolić, Aldin Zoranić, Samed Prušević (Budvanska Rivijera Budva, Crna Gora), Strahinja Kuburović (Jedinstvo Bemaks Bijelo Polje, Crna Gora), Dragan Cvetković (Loimu Raisio, Finska).

U 1. kolu i šesnaestini finala Kupa CEV sudiće Nenad Davidović, Đorđe Stevanović, Vladimir Cvetković i Tomislav Popović, međunarodne sudije, i Jovan Jovanović, kandidat za međunarodnog sudiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve