Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 10.11.2016.

16:10

Kongers CEV: Kosova sa zvezdicom ili izjava OSS

Prvi potpredsednik OSS Vladimir Grbić i tehnički direktor Dragutin Ćuk posetili su MOS i razgovarali o nastupu srpske delegacije u Luksemburgu.

Izvor: SM

Autor: SM

Kongers CEV: Kosova sa zvezdicom ili izjava OSS
Getty Images

Predstavnike Odbojkaškog saveza primili su ministar Vanja Udovičić, državni sekretar za sport Predrag Perunicić i posebna savetnica ministra za pravna pitanja Ivana Dukić, koji su im preneli zvaničan stav Vlade Srbije, kada je u pitanju ucešće kosovske delegacije na Kongresu.

Prema preporuci Vlade Srbije od 8. juna 2015. godine od organizatora treba zahtevati da pored imena Kosova stoji zvezdica, bez isticanja državnosti, a ukoliko izostane dogovor sa organizatorom, onda je neophodno dati posebnu izjavu u kojoj se kaže da "ucešće delegata Srbije ne znači priznanje jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova i ne prejudicira poziciju Srbije prema statusu te teritorije".

Kosovski savez automatski je postao član CEV-a (Kongresu Evropske odbojkaške federacije) nakon što je nedavno na Kongresu Svetske odbojkaške federacije (FIVB) u Buenos Ajresu primljen u članstvo, a tadašnji predsednik OŠ Nenad Golijanin bio uzdržan na glasanju.

On je nakon toga, pošto je tu odluku doneo suprotno stavu OŠ, smenjen, auskoro će se održati Izborna skupština za novog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve