Nova vest
Odbojka

Petak, 01.07.2016.

21:14

Odbojkaši izgubili, ali obezbedili Završni turnir

Odbojkaši Srbije poraženi su od Irana sa 3-2 (18:25, 22:25, 25:22, 25:23, 16:14) u prvom meču trećeg vikenda Svetske lige u Teheranu.

Izvor: MN

Autor: MN

Odbojkaši izgubili, ali obezbedili Završni turnir
Getty Images

Bio je ovo prvi poraz "Orlova" u Svetskoj ligi, a naredni meč ekipa Nikole Grbića igra sa Argentinom u subotu u 15.30.

Srbija je obezbedila plasman na Završni turnir u Krakovu, jer su našem timu u ovom meču bila potrebna bar dva osvojena seta.

Završni turnir prve divizije Svetske lige odigraće se od 13. do 17. jula u Krakovu.

Na Završnom turniru će, pored Poljske i Srbije, igrati još četiri najuspešnije selekcije s jedinstvene tabele prve divizije Svetske lige. Regularan deo Svetske lige biće okončan predstojećeg vikenda.

Marko Ivović bio je najefikasniji sa 19 poena, Aleksandar Atanasijević imao je dva manje, a Marko Podraščanin upisao je 12 poena. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Eragi sa 17 poena.

U durgom meču grupe Italija je bila od Argentine sa 3:1.

Srbija je u ponedeljak uveče trebalo da leti u Iran, ali je let otkazan zbog nevremena. Odbojkaši su dan posle sleteli na istanbulski aerodrom sat vremena posle terorističkog napada i proveli su tri i po sata u avionu, da bi u zoru tek došli u hotel. Ekipa je u Teheran uspela da otputuje tek u sredu uveče, posle leta koji je kasnio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve