Grbić pred Ruse: Da krenemo kao prošle godine

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u petak igra utakmicu prvog kola Svetske lige sa Rusijom.

Izvor: B92 Rusija
Podeli

Meč u Kalinjingradu počinje u petak u 19.10 po našem vremenu, a u grupi C prvog vikenda Svetske lige su i Bugarska i Poljska.

Srbija će u drugom kolu igrati sa Bugarskom (subota, 16.40), u trećem je protivnik selekcija Poljske (nedelja, 16.40).

"Svaki set, svaki poen, svaka utakmica nam je važna, sa takvim stavom moramo da uđemo u meč sa Rusijom. Zanimljivo, i prošle godine smo krenuli od duela sa domaćinom i ispalo je dobro. Ne znam u kom će oni sastavu igrati, videćemo tek kada izađemo na teren, ali je fokus na nama i našoj igri. Mislim da smo dobro radili i sa smo spremni i verujem da će se to videti na terenu," rekao je pred duel sa Rusijom selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić.

Reprezentacija Srbije igra 19. put u Svetskoj ligi a do sada je osvojila pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Posle devet kola u tri vikenda i tabele sa svim rezultatima svih reprezentacija koje učestvuju, pet najboljih ekipa će, uz domaćina završnog turnira, Poljsku, igrati za trofej Svetske lige, od 13. do 17. jula u Krakovu.

U međuvremenu, drugi vikend Svetske lige dovodi u beogradsku halu Aleksandar Nikolić selekcije Brazila, Irana i Bugarske (23 - 25. jun), na trećem vikendu Srbija gostuje u Teheranu, gde osim Irana, igraju i Argentina i Italija (1 - 3. jul).