Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 28.04.2016.

14:13

WL(ž): Vizura na korak od titule

Odbojkašice Vizure nalaze se na korak od obrane titule prvaka Srbije u Viener štetiše ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beogradski tim je poveo 2-1 u finalnoj seriji protiv Jedinstva trijumfom u Staroj Pazovi 3-0 (25:21, 25:19, 25:14).

"Ajkulice" je predvdila Ljiljana Ranković sa 13 poena, od čega tri uzastopna u finišu drugog seta koji je prelomio meč. Četvrti meč na programu je takođe u Staroj Pazovi, u subotu uveče.

Šampionska igra Vizure u Staroj Pazovi. Ajkulice su uzvratile udarac Jedinstvu i došle do prve meč lopte u borbi za titulu.

Maksimalnom pobedom Beograđanke su samo potvrdile ogroman kvalitet i dobile meč kada im je bilo najteže.

A domaće su bolje otvorile utakmicu, povele 10:6, uz sjajan ritam servisa i dobar napad. Na 13:9 reagovao je mladi trener gošći Nenad Mihajlović uvođenjem Lazovićeve, što je donelo preokret.

Posle 14:10, u seriji od 5:0, Beograđanke stižu do vođstva - 15:14, a dobri servisi Sare Lozo i sjajni blokovi Aleksićeve, donose šampionkama i četiri poena viška - 21:17.

Do kraja seta, Pazovčanke su još samo jednom uspele da zaprete, prišavši na dva poena zaostatka, da bi greška Jovanovićeve (na 19:21), ugasila i poslednju nadu Jedinstva da će povesti u ovom meču.

Sjajni servisi i neprobojan blok gošći, doneli su Vizuri ubedljivih 13:8 u drugom periodu. Delovalo je u tim trenucima da gošće sve drže u svojim rukama, ali je uporno Jedinstvo prišlo na dva poena (12:14), a potom i poen zaostatka (18:19), jer su domaće „grizle” za svaki poen.

Ipak, kad je bilo najvažnije, stvar u svoje ruke uzela je Ljiljana Ranković, koja je donela tri poena prednosti svom timu (21:18), da bi Mihajlovićev „džoker”, Staša Miljević, sjajnim servisima stavila tačku na drugi set, posle kojeg su šampionke nagovestile pobedu.

Mrdakova je držala Jedinstvo na početku trećeg seta (6:5), ali je Vizura dobrim servisom i u igri sa manje grešaka, znala da uzvrati.

Imale su gošće konstantnu prednost sredinom seta (8:10, 9:13...). Servis i fantastične odbrane, dovodili su do očajanja igračice i navijače Jedinstva, pa je bilo jako teško očekivati neki preokret.

Posle 15:12 za Vizuru, nestao je i poslednji otpor Jedinstva. Domaće su se mučile sa organizacijom napada, nestao je i prijem, pa je gost u velikom stilu došao do maksimalne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve