Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 25.04.2016.

20:06

WL(m): "Brejk" Voše, u NS sa 1-1

Odbojkaši Vojvodine izjednačili su u finalnoj seriji Viener štetiše lige protiv Crvene zvezde na 1-1, pred selidbu u Novi Sad.

Izvor: AK

Autor: AK

WL(m):
Foto: Wiener liga

"Lale" su do "brejka" na Voždovcu stigle posle preokreta sa 3-1 (23:25, 25:17, 25:23, 26:24).

Predvodio ih je Aleksandar Minić sa 25 poena, Čedomir Stanković je dodao 15, dok je Marko Nikolić osvojio 12.

Crveno-bele su predvodili Aleksandar Blagojević sa 19 i Nemanja Jakovljević sa 15 poena, ali nisu imali rešenje za sjajan bok Novosađana.

Početak meča podsećao je na prvi susret, odigran pre četiri dana, takođe na Banjici. Crvena zvezda je kontrolisala igru i rezultat, bolje je ušla u meč, a i pored problema u završnici dobila je prvi period – 25:23.

I drugi set je bio kao preslikan iz prvog meča. I tada i sada su Novosađani bili ubedljivi. Zvezda se držala do tehničkog tajm-auta, kad je bila u zaostatku od dva poena (12:10), ali je do kraja seta prednost samo rasla, do konačnih 25:17.

Usledila su dva izuzetno uzbudljiva perioda, u kojima je Vojvodina oba puta načinila preokret. Najpre je ekipa Strahinje Kozića nadoknadila tri poena manjka (16:13), uspla da to pretvori u prednost (21:20), a potom i da po prvi put dođe u vođstvo u setovima u ovoj finalnoj seriji – 25:23.

Nisu se beogradski crveno-beli predavali, zaigrali su odlično na početku četvrtog seta. Vodio je domaći tim i sa 21:18, ali im to nije bilo dovoljno. Zvezda je prokockala i dve set lopte za izjednačenje (24:22).

Nedugo potom prvu set-meč loptu svom timu blokom u situaciji „jedan na jedan” na Stojsavljeviću doneo je mladi David Mehić (25:24). I sledeća akcija Beograđana išla je na istog igrača, na njihovu žalost sa istim ishodom za izjednačenje u finalnoj seriji – 26:24.

Junak pobede bio je upravo David Mehić, koji je u igru ušao u trećem setu umesto Marka Nikolića, a do kraja je bio maestralan, nanizao je deset poena, uz sjajan učinak u napadu (11-7).

Njemu uz rame bio je Stanković, koji se zaustavio na cifri od 15 poena, od toga čak 11 iz bloka. Upravo u ovom elementu igre Novosađani su bili dominantni, čak 20 puta su na taj način zaustavili napadače Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve