Nova vest
Odbojka

Sreda, 09.03.2016.

22:48

Jovana za istoriju italijanske odbojke

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović ispisala je nove stranice istorije italijanskog šampionata postavivši novi rekord po broju blokova u jednoj sezoni.

Izvor: JT

Autor: JT

Jovana za istoriju italijanske odbojke
Getty Images

Stevanovićeva je novi rekord postavila u trijumfu svog Pomi Kazalmađorea nad Savino del Bene Skandičijem sa 3:1 u okviru 23. kola šampionata.

Jovana je upisala četiri bloka na toj utakmici i broj blokova od početka sezone dovela do 98, čime je nadmašila prethodni rekord koji je držala Monika Maruli.

Srpska reprezentativka je oborila šest godina star rekord, a ono što je posebno važno je to da može još da pomeri rekord pošto su do kraja regularnog dela sezone ostala tri kola.

Stevanovićeva treću godinu brani boje Kazalmađorea, već u prvoj sezoni je bila najbolja blokerka lige, a prošle je bila jedna od najzaslužnijih za prvu titulu u istoriji svog kluba.

Aktuelne šampionke Italije trenutno drže drugo mesto na tabeli, sa 16 pobeda i pet poraza, a ispred njih je samo Imoko Volej Koneglijano sa skorom 19/3.

Naredna utakmica Stevanovićevu i njene saigračice čeka u nedelju, kada gostuju Pjačenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve