Nova vest
Odbojka

Subota, 17.10.2015.

22:21

Francuzi posle preokreta idu na Slovence!

Odbojkaška reprezentacija Francuske biće rival selekciji Slovenije u finalu Evropskog prvenstva u Bugarskoj i Italiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Valentina Petrova

Francuzi su do svog mesta u finalu došli posle velikog preokreta, trijumfom sa 3:2 nad selekcijom Bugarske u Sofiji.

Aktuelni osvajači Svetske lige su slavili sa 18:25, 22:25, 26:24, 25:21, 15:12 po setovima posle dva sata i 12 minuta igre.

Francuzi će se za titulu, od 20.45 po lokalnom, odnosno 19.45 po našem vremenu za titulu boriti sa Slovencima, koji su nešto ranije pobedili Italijane sa 3:1.

Za domaćina je meč sa Francuzima počeo sjajno i kada su se navijači Bugarske ponadali da su već u finalu, gosti su se probudili. Selekcija Francuske je još jednom pokazala zašto trenutno malo koja ekipa može da joj parira, prvo osvojivši treći set na razliku posle velike borbe, a potom i samouverenom igrom kojom je izborila finale.

Francuze je predvodio Antonin Ruzije sa 30 poena, a Kevin Tili i Ervin Ngapet su dodali po 14. Kod Bugara istakao se Todor Aleksijev sa 21 poenom.

Slovenija će u nedelju osvojiti prvu medalju u istoriji otkako je samostalna zemlja, a Francuska će se boriti za svoju sedmu. Nijedan od finalista još nema zlato, pa ko god da izađe kao pobednik u nedelju ispisati nove stranice istorije. Francuzi su do sada osvojili četiri srebra i dve bronze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve