Nova vest
Odbojka

Petak, 09.10.2015.

17:20

EP: Srbija se mučila sa nezgodnom Slovačkom

Odbojkaši Srbije pobedili su Slovačku posle pet setova 25:22, 22:25, 29:27, 24:26, 15:10 i tri sata igre na startu Evropskog prvenstva u Busto Arziciju.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Foto: Odbojkaski savez Srbije

Srbija nije odigrala na zadovoljavajućem niovu, viđeno je dosta grešaka, a uz to je na drugoj strani imala izuzetno motivisanog rivala.

Najistaknutiji u selekciji Srbije bio je Aleksandar Atanasjević sa 28 poena, dok je Slovake predvodio Peter Mihailovič sa 25.

Naredni meč ekipa Nikola Grbića igra sa Fisnkom u subotu od 15 časova, a duel sa Rusijom na programu je u nedelju od 18.00

‘Plava četa’ sa poslednjeg šampionata brani bronzu, a poslednju titulu evropskog šampiona osvojila je pre četiri godine, u Beču.

Tok meča:

Ekipe su se na početku smenjivale u vođstvu, nijedna nije uspevala da stekne oseniju prednost. Slovačka dobrom odbranom zaustavlja napade Srbije preko Atanasijevića i Podraščanina. Mini-serijom 4:0 naš tim prvi put odlazi na plus tri (19:16).

Slovaci koriste dekoncentrisanost ekipe Vladimir Grbića i smanjuju zaostatak, ali Srbija čuva prednost. Blok našeg tima dobro je funkcionisao pa Srbije stiže do dve set lopte (24:22). Kovačević je dobro servirao, Srbija se odbranila od napada Slovačke a Atanasijević doneo svom timu vođstvo u setovima - 25:22.

Prednost u drugom setu Slovačka je stekla zahvaljujući greškama našeg tima, pa na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa tri poena prednosti (8:5). Srbija ima dosta problema sa servisom, pa i na taj načina „poklanja“ poene protivniku. Srbija nikako nije uspevala da prelomi rezultat u drugom setu, kad god bi se približila na minus jedan, Slovaci bi agresivno uzvratili i sačuvali prednost.

Ekipa Nikole Grbića je na kratko izjednačila – 18:18, ali ne može da uspostavi ritam. Slovačka je stigla do tri set lopte, prvu je spasao Lisinac, ali je posle druge rezultat u setovima izjednačen - 25:22.

Srbija je nastavila sa greškama i u trećem setu, Slovačka je to na pravi način koristila i čuva prednost od 4-5 poena. Pre tehničkom tajm-auta rezultat je bio 16:11. Posle toga usledio je pad i u igri protivnika, pa tim Nikole Grbića podiže nivo igre i stiže do izjednačenja (17:17).

Srbija je igrala hrabro u nastavku i došla do set lopte. Prvu nije iskoristila, pa je nastavljena drama i igra poen za poen. Ivović servisom izbacuje loptu van terena, pa tako propada nova set prilika. Slovačka potom dva puta propuštaju da osvoje set. Poen za set dodeljen je Slovačkoj, ali je posle čelendža ipak pripao Srbiji, pa naš tim ostaje u igri. Posle pecanja protvinika, nova prilika za Srbiju, a vođstvo u setovima blokom doneli su Lisinac i Atanasijević - 29:27.

Slovačka je nervozno nastavila meč, nije im odgovaralo to što je poen u finišu seta dodeljen Srbiji. Naša reprezentacija je bila znatno bolja u svim segmentima igre i zasluženo vodi u četvrtom setu.

Situacije se promenila u nastavku. Srbija je imala pet poena prednosti, Slovačka je uspela da smanji zaostatak, a zatim i da preokrene, dok je naš tim igrao uspavano. Usledila je nova drama, protivnik je propustio dve set lopte, ali je na kraju izborio peti set – 26:24.

Srbija je na startu stekla prednost koju je uspešno čuvala. Brzo je stigla do pet lopti, prvu nije iskoristila, a do pobede je stigla posle servis greške slovačkog reprezentativca - 15:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve