Nova vest
Odbojka

Sreda, 07.10.2015.

21:39

Odbojkaši stigli i trenirali u Varezeu

Odobjkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Vareze i obavila prvi trening pred početak Evropskog prvenstva u Italiji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
ossrb.org

Selektor Nikola Grbić kazao je da je najveći problem organizacione prirode, odnosno to što je hotel predaleko od hale.

"Nažalost, imamo problem sa prevozom, koji smeta svima, tako da je to veliki organizacioni propust, jer to pravi problem u organizaciji dana. Ako igramo od 17.30, ne možemo da imamo prepodnevni trening. Što ne mora da bude veliki problem, ali igrači koji ne budu igrali utakmice imaće praktično po tri dana bez kontakta s loptom...Nadam se da nam to neće poremetiti koncentraciju", rekao je Grbić.

Srbija se okupila oko 5.00, imala je dugačak put, tako da je prvi trening bio lakši nego što je to uobičajeno za turnir koji se održava u Italiji i Bugarskoj.

"Prvi trening je odrađen, bez skokova, nismo hteli to posle puta i ranog ustajanja. Malo samo, poslednje toniranje pred početak turnira, hteli smo malo da osetimo dvoranu. Sutra imamo trening koji će praktično biti poslednja provera pred Slovačku i početak turnira. Mislim da će biti dovoljno i da ćemo spremni dočekati utakmicu", rekao je Grbić.

Srbija će igrati u Grupi D, sa braniocem titule Rusijom, zatim Finskom i Slovačkom. Korektor Aleksandar Atanasijević rekao je da jedva čeka da prvenstvo počne.

"Konačno smo stili. Željno iščekujemo da počne Evropsko prvenstvo. Moramo biti maksimalno koncentrisani, jer je ulog zaista ogroman. Već u grupi nas očekuju zaista teški mečevi. Sad posle prvog treninga je već mnogo lakše, osećamo se dosta dobro. Najvažnije je da smo svi zdravi, kockice se polako slažu, sve dolazi na svoje mesto i mislim da ćemo svi biti spremni za tu prvu utakmicu protiv Slovačke, za koju mislim i da je najvažnija. Treba svi da damo svoj doprinos, ma kakav on bio, ekipa smo i spremni smo da svi budemo zajedno", rekao je Atansijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve