Nova vest
Odbojka

Utorak, 06.10.2015.

14:23

Podraščanin: Četvrtfinale najvažniji meč

Srednji bloker reprezentacije Srbije Marko Podrščanin kaže da ekipa nije imala sreće sa žrebom za Evropsko prvenstvo, ali da jedva čekaju da ono počne.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

“Četvrtfinale je najvažnija utakmica. Prva utakmica nam je sa Slovačkom, koja predstavlja nepoznanicu, ali je slabija od nas. Nadam se da ćemo dobro početi, pa u tim ritmu nastaviti dalje. Igrači su se uželeli utakmica, jedva čekamo EP, iako nam žreb nije naklonjen, pošto nas čekaju Italija ili Francuska u četvrtfinalu“, rekao je Podraščanin.

Primač Uroš Kovačević kaže da Srbija ide na medalju i dodaje:

“Jedan smo od najkvalitetnijih timova – porasli su nam apetiti zbog sjajne atmosfere i igrača, među favoritima smo za medalju“, rekao je Kovačević, koji se na konferenciji za medije pojavio obrijan, u suprotnosti sa svojim uobičajenim imidžom.

“Bez brade sam jer sam prvi put na konferenciji, možda me ne prepoznaju, biću faktor iznenađenja“.

Selektor Grbić govorio je i o povredama, a Atanasijević i Petrić među igračima su koji su imali probleme.

“Dva vrlo kvalitetna igrača, oni su iskusni i daće svoj maksimum, koliko mogu. Neće biti problema, biće u dobroj formi do EP. Svi ćemo ući hladne glave u turnir, što je najbitnije“, kaže Kovačević.

I Dragan Stanković umereni je optimista i ističe da ekipa mora da misli samo o sebi.

“Sada nas čeka ono najvažnije. Raspored nam ide na ruku, sve ekipe zaslužuju respekt, ne treba pojedinačno govoriti, najvažnije je da podižemo formu iz utakmice u utakmicu. Prvo mesto jeste cilj, ali je i Rusiji. Pokazalo se da oni nisu u zavidnoj formi, ali mi moramo da mislimo o sebi, ne o protivniku“.

Evropsko prvenstvo na programu je od 9. do 18. oktobra u Bugarskoj i Italiji, a Srbija prvi meč igra sa Slovačkom u petak od 17.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve