Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 03.09.2015.

10:47

Odbojkašicama potrebne tri pobede i trijumf Rusije

Srpske odbojkašice od petka do nedelje očekuju ključne utakmice na Svetskom kupu u Japanu u borbi za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
fivb.org

Izabranice Zorana Terzića u sredu su stigle, gde će igrati sa Kubom, Kenijom i Argentine. Naredni rival biće im Kubanke, u petak od 8 časova po našem vremenu.

Seniorke Srbije su do sada zabeležile seda pobeda i jedan poraz i išečkuju rasplet u Nagoji.

Naime, Srbija je favorit protiv Kube, Kenije i Argentine i očekuju se još tri pobede srpskih odbojkašica, koje bi na taj način imale skor od deset pobeda i jednog poraza. Po propozicijama FIVB, plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Tek ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova.

Na tabeli, isti odnos pobeda i poraza (7/1) kao Srbija imaju i Sjedinjene Države, Rusija i Kina. Za plasman na jedno od prva dva mesta Srbija neophodno je da dva od tri rivala budu jednom poraženi u naredna tri meča.

Najjednostavnije rešenje, odnosno plasman Srbiji na Olimpijske igre, donela bi pobeda Rusije nad SAD. U tom slučaju, Amerikanke bi imale dva poraza, a sa po jednim izgubljenim mečom, osim Srbije, ostale bi Rusija i Kina, koje se međusobno sastaju u subotu.

Još jednom, pored Srbije, po sedam pobeda (prvi kriterijum za plasman na tabeli) i jedan poraz imaju SAD, Rusija i Kina, a upravo one igraju međusobne mečeve u narednim kolima.

U devetom kolu, u petak, u Nagoji će igrati Rusija – SAD, u desetomkolu, u subotu, na rasporedu su mečevi: Rusija – Kina i Japan – SAD, a u poslednjem, u nedelju, Japan – Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve