Nova vest
Odbojka

Utorak, 26.05.2015.

15:17

Grbić: Na obe pobede u Brazilu

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da njegova ekipa nije maksimalno uigrana, ali da će na utakmicama sa Brazilom u Svetskoj ligi ići na pobede.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Reprezentacija Srbije Brazilu gostuje u Belo Horizonteu protiv Brazila, a utakmice se igraju u petak od 19 i nedelju od 15 časova u okviru prvog vikenda Grupe A Prve divizije Svetske lige.

Treću nedelju radim sa većom grupom igrača. Prvi deo smo posvetili fizičkoj pripremi i uigravanju ekipe. Nećemo biti maksimalno uigrani, ali za to treba vremena. U svakoj utakmici ćemo ići na pobedu, trudićemo se da odigramo najbolje što možemo”, rekao je Grbić, “Sigurno je da će i oni odmoriti neke igrače i da neće biti u vrhunskoj formi, pogotovo jer su kao domaćini već izborili učešće na završnom turniru. Zbog toga postoji opasnost da ne bude vrhunske odbojke u predstojećim utakmicama, ali sve je to u sklopu priprema i uigravanja za završni turnir”.

Selektor je naveo da će se Konstantin Čupković i Milan Katić posle utakmica u Brazilu priključiti selekciji koja se priprema za Evropske igre u Bakuu, dok će se seniorima u Italiji za utakmice drugog vikenda, priključiti Nikola Kovačević i Nemanja Petrić.

Kapiten Srbije Dragan Stanković rekao je da je ekipa dala sve od sebe da spremna dočeka početak takmičenja u Svetskoj ligi.

Svi bismo želeli da smo imali više vremena za pripreme, za ove dve nedelje nisu svi igrači došli u istom trenutku. Ove godine iz grupa ide po tri ekipe na završni turnir i to daje prostora da se mladi igrači bace u vatru i pokažu za šta su spremni. Idemo u Brazil ne samo da odigramo, već i da pokušamo da pobedimo u svakom meču”, rekao je Stanković, “Imaće i oni mnogo mladih igrača spremnih za dokazivanje i borbu. Očekujem dve teške utakmice, ali idemo korak po korak, da damo maksimum i vratimo se kući sa što više bodova”.

Bloker Marko Podraščanin rekao je da njegov tim ne bi trebalo da bude opterećen pobedama i bodovima i da je zadovoljan rasporedom na početku takmičenja.

Ovo je sam početak, prva dva vikenda gostujemo i to nam može ići u korist. Nismo na vrhuncu forme, ali nadam se da ćemo se plasirati na završni turnir u Rio de Žaneiru. Da smo igrali na domaćem terenu bili bismo pod imperativom pobeda, a ovako ćemo igrati rasterećenije. Ima još da se složi mnogo kockica kako bi ekipa igrala bolje. Iz dana u dan se vidi napredak, nadam se da ćemo se boljom formom vratiti na domaći teren”, rekao je Podraščanin.

Grbić na put vodi sledećih 14 igrača:
tehničari: Nikola Jovović (Monca) i Aleksa Brđović (Belhatov).
korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina).
libera: Nikola Rosić (Tomis Konstanca) i Neven Majstorović (Partizan).
blokeri: Dragan Stanković i Marko Podraščanin (Lube Treja), Srećko Lisinac (Belhatov) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).
primači: Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Aseko Rešovija), Konstantin Čupković (Bidgošć) i Milan Katić (Vojvodina).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve