Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 11.05.2015.

18:20

Stefana Veljković: Konačno titula

Srpska odbojkašica Stefana Veljković proteklog vikenda je sa Hemikom iz Polica osvojila prvu titulu u međunarodnoj karijeri.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Veljkovićeva je proglašena za najkorisniju igračicu poljskog šampionata, ali je istakla da joj je titula važnija od tog laskavog priznanja.

„Laskava je titula MVP finala, ali sve devojke su igrale za tim i pobedile smo zahvaljujući timskoj igri. Želele smo da potvrdimo kvalitet i ulogu favorita“, rekla je srednji bloker reprezentacije Srbije.

U ekipi poljskog šampiona tehničara igra Maja Ognjenović, dok je na poziciji korektora Ana Bjelica. U finalnoj seriji Atom Trefl je poveo sa 1:0, ali je potom Hemik preokrenuo, da bi u četvrtoj utakmicu u nedelju slavio posle dramatične završnice sa 3:2.

Veljkovićeva je rekla da je od početka finalne serije verovala u pobedu tima i da su sve igračice dale svoj maksimum da bi klub odbranio naslov prvaka.

Za klub je bilo važno da ostane na samom vrhu. Mi smo bile svesne odgovornosti, iako smo u prvoj utakmici finala poklekle. Skupile smo redove posle tog početnog poraza I u narednim utakmicama zaista pokazale sta možemo“, naglasila je Stefana, koja je u odlučujućem meču upisala 15 poena, pet blokova i jedan as.

Ona je navela da za nju lično ta titula ima poseban značaj, jer je to njena prva klupska titula od kada igra u inostranstvu.

Igrala sam u vrhunskim klubovima, radila sa odličnim trenerima i saigračicama, ali su se tek sada složile sve kockice da konačno dođem do titule“, rekla je Veljkovićeva, navodeći da ju je ta želja dodatno motivisala da u nedelju pruži odličnu partiju, uprkos povredi koju je zadobila nekoliko dana ranije, „Ništa me nije bolelo tokom utakmice, bila sam potpuno usresređena na cilj, a to je pobeda. Povreda nije ozbiljnija, radi se o opekotini koja će brzo zarasti. Sada je važna titula u našim rukama“.

Srednji bloker srpske reprezentacije je dodala da planove za sledeću sezonu već pravi i da namerava da igra za klub koji ima šampionske ambicije.

„Želim još titula, verujem da je ova samo jedna u nizu“, naglasila je Stefana.

U karijeri je Veljkovićeva, koja ima 25 godina, igrala za beogradske klubove Poštar i Crvenu zvezdu, sa kojima je osvajala titule u Srbiji, a potom je, pre poljskog Hemika, bila u italijanskim klubovima Asistel i Vila Korteze, i u turskom Galatasaraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve