Nova vest
Odbojka

Sreda, 01.10.2014.

20:34

Terzić: Odlučilo naše iskustvo

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić kaže posle pobede nad Holandijom da je očekivao težak meč i da je presudilo veće iskustvo njegovih izabranica.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Znali smo da će biti mnogo teško. Reprezentacija Holandije na ovom turniru igra veoma dobro, to je pokazala, ali veće iskustvo je presudilo da završnice setova odigramo na vrhunskom nivou. Holandija u tim trenucima nije mogla da nam parira. Moram da odam priznanje devojkama jer su odigrale najbolje kada je bilo najpotrebnije, a to je odlika velikih ekipa“.

Srbija je uspešno započela drugu fazu takmičenja na prvenstvu sveta u Italiji savladavši Holandiju sa 3:0 u setovima.

Protivnik srpskih odbojkašica u 2. kolu F grupe biće selekcija Kazahstana.

“Kazahstan je nezgodna ekipa, po kvalitetu nisu na našem nivou, ali vrlo su nezgodne, to je mešavina ruske i azijske škole. Imaju visoke igračice, koje mogu da reše kontranapade i loše prijeme. Ipak, ako budemo igrali na našem nivou, sigurno ćemo dobiti i tu utakmicu“, poručio je Terzić.

Jelena Nikolić je kazala da je sa Holanđankama odigrana možda najteža utakmica na šampionatu.

"Drago mi je što smo odigrali na visokom nivou. Znale smo da samo pobedom ostajemo u igri za plasman medju prvih šest, a i pored toga što smo gubile, nismo stale i mislim da je to formula za dalje. Moramo da budemo maksimalno oprezne protiv Kazahstana, jer obično igramo dobro protiv jačih ekipa“, kazala je Nikolićeva.

Utakmica između Srbije i Kazahstana igra se sutra od 17 sati, takođe u Veroni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Gradonačelnik Novog Sada posetio OK Vojvodina

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao treningu Odbojkaškog kluba Vojvodina u dvorani SPENS i čestitao stručnom štabu i igračima na nedavno osvojenom Kupu Srbije.

Tanjug

16:40

19 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d