Nova vest
Odbojka

Nedelja, 28.09.2014.

20:03

SP: Srbija se držala set i po

Odbojkašice Srbije pretrpele su prvi poraz u petom kolu Svetskog prvenstva u Italiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Zorana Terzića izgubila od od selekcije Brazila posle preokreta sa 3:1, po setovima 24:26, 25:21, 25:19, 25:23.

Srbija i Brazil odigrali su veoma kvalitetan meč, naš tim je igrao sjajno set i po, ali je u nastavku pao, pa su Brazilke preokretom sačuvale 100% učinak na turniru. Srbija je možda mogla i da izbori taj-brejk, u 4. setu je od 20:14 stigla do 21:21, ali Brazil je uspeo da slavi.

Na Svetskom prvenstvu slede dva dana pauze, a Srbija će takmičenje nastaviti u sredu u novoformiranoj grupi duelom sa selekcijom Holandije. Srbija je prenela 5 bodova iz ove grupe, Brazil 8, Bugarska tri i Turska dva.

Tijana Bošković bila je najefikasnija sa 20 osvojenih poena, dok je Brankica Mihajlović osvojila 14. Na drugoj strani Karvaljo Endreš osvojila je 15, a Taiša Menezes 13 poena.

Tok meča:

Srbija je dobro počela meč, pa je selektor Brazila prvi tajm-aut zatražio pre prvog tehničkog tajm-auta (5:1). Vodio je naš tim i sa 6:1, ali Brazilke su uzvratile, dobile su pet od narednih sedam poena i vratile su se u prvi set – 8:6. Brzo je naš tim pao u igri, a Brazilke su novom serijom preuzele vođstvo - 11:9.

Selektor Terzić reagovao je tajm-autom nakon kojeg su srpske odbojkašice zaigrale nešto bolje, ali nedovoljno. Brazilke su igrale sve bolje, posebno s bile dobre u odbrani u polju, pa je srpskim odbojkašicama bilo teško da dođu do poena. Delovalo je da će Brazil uspeti da dobije prvi set, imao je kontrolu, ali srpske odbojkašice su sjajnom igrom dobile tri vezana poena i povele su sa 19:18.

Finiš prvog dela bio je veoma dramatičan, a obeležile su ga mini-serije obe ekipe. Na kraju je uspešnija bila Srbija, a poen kojim je naš tim došao do seta bio je pričaza sebe. Posle velike borbe tim Zorana Terzića je poveo sa 1-0 (26:24).

Početkom drugog seta Brazilke su pokušale da preuzmu kontrolu, ali Brankica Mihajlović je sjajno servirala, pa je naš tim imao +2 na prvom tehničkom tajm-autu. Brazilke su posle minuta odmora preuzele kontrolu i uspele su da preokrenu i dođu do tri poena viška - 13:10. Naše odbojkašice nisu se predavale, pa su sa tri vezana poena vodile i na drugom tehničkom tajm-autu - 16:15.

Finiš drugog seta ipak je pripao Brazilu. Naše odbojkašice su pale u igri, pa je Brazil izjednačio na 1-1 (25:21).

Srbija je treći set sjajno počela. Povela je sa 6:2, ali nije uspela dugo da zadrži tu prednost. Brazilke su zaigrale sjajno u nastavku trećeg seta i u potpunosti su preuzele kontrolu. Pravile su Brazilke sve veću i veću razliku, pa su lako došle do 2-1 dobivši treći set sa 25:19.

U četvrtom setu viđena je slična slika. Brazilke su u prvom delu stekle veliku prednost, u nastavku je Srbija uspela da zapreti izjednačivši na 21:21, ali Brazilke su u samom finišu uspele da se konsoliduju i dođu do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve