Nova vest
Odbojka

Petak, 27.06.2014.

21:30

SL: Srbija maksimalno sa Bugarskom

Srpski odbojkaši pobedili su Bugarsku sa 3:0 u Novom Sadu u prvoj utakmici petog vikenda Svetske lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranici Igora Kolakovića su protiv Bugara slavili sa 25:21, 25:18, 25:19, posle jednog sata i 20 minuta igre i tako zabeležili petu pobedu u elitnom takmičenju.

Naredni meč Srbija i Bugarska igraju u nedelju u niškom “Čairu”, a naš tim trenutno drži treće mesto sa 14 bodova, jednim više od Rusije koja ovog vikenda igra sa Sjedinjenim Državama, al ii utakmicu više.

Zahvaljujući toj pobedi, reprezentacija Srbije je ostala u konkurenciji za plasman na 'fajnal siks' koji će se igrati u Firenci.

Srpski odbojkaši su odigrali odličan meč pred 4.800 gledalaca u novosadskom "Spensu" i nijednog trenutka nisu dozvolili Bugarima da ih iznenade. Gosti su najveći otpor pružili u prvom setu, ali nijednog trenutka nisu ugrozili ubedljiv trijumf Srbije.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 16 poena, Nikola Kovačević je dodao 12, a njegov mlađi brat Uroš jeda manje.

Kod Bugara, dvocifreni učinak imao je samo Cvetan Sokolov, koji je utakmicu završio sa 17 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve