Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 02.01.2014.

20:02

"Ponižava nas nedostatak podrške"

Prošlu godinu što se tiče odbojke u Srbiji obeležila je bronza reprezentacije na Evropskom prvenstvu, ali i potpuna dominacija Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crveno-bele’ je do ’triple krune’ predvodio Dušan Petković, koji je ove sezone poneo i kapitensku traku među izabranicima Duška Nikolića.

Svojim igrama Petković je zaslužio poziv u nacionalni tim, ali uprkos velikim uspesima u dresu Zvezde postoje i loše strane, a za korektora ’crveno-belih’ je to nedostatak podrške navijača. O svemu tome Petković je pričao za B92 u novogodišnjem intervjuu...

Prošlu odbojkašku sezonu obeležila je crveno-bela dominacija, a odbojkaši su do tri trofeja, titula u Wiener ligi, Kupu Srbije i Superkupu, došli pretrpevši samo jedan poraz. Iako su na startu sezone pretrpeli pomalo iznenađujuć poraz u ’večitom derbiju’ od Partizana, odbojkaši Zvezde su od tada napravili niz trijumfa i pred Novu 2014. godinu se vratili na čelo tabele.

U odnosu na prošlu sezonu sačuvali smo 80 odsto tima, pošto su otišli Mitić, Jakovljević i Ćelić. S obzirom da je ovaj tim koji imamo uzeo prethodne dve titule bili smo favoriti za osvajanje svih trofeja, ali to ne mora ništa da znači. Prve sezone kad sam došao u Zvezdu, Partizan je bio izričit favoriti, ali smo mi uspeli da ih savladamo u Kupu, iako su oni bili jači, ali to može da bude opomena za nas ove sezone. Pokazao je Partizan da može da nam parira, dobili su nas u prvom meču nove sezone, mi smo to ispravili u drugom međusobnom duelu, a sada nam ostaje da u drugom delu sezone nastavimo u istom ritmu“.

Ceo intervju pročitajte u okviru našeg Novogodišnjeg paketića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve