Nova vest
Odbojka

Nedelja, 03.11.2013.

11:40

WL: Požarevljani srušili Ribnicu

Odbojkaši Mladog radnika pobedili su Ribnicu sa 3:1 u jedinom meču trećeg kola Wiener Städtische lige odigranom u subotu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Požarevljani su tako došli do druge pobede ove sezone, a Ribnica je pretrpela drugi poraz.

Mladi radnik je do trijumfa nad Ribnicom došao posle preokreta i to pošto je trener Dragan Bonić improvizovao i Ivicu Jevtića stavio na mesto srednjeg blokera.

Kraljevčani su bolje počeli meč, posle dosta preokreta i neizvesne završnice i dobili prvi set sa 25:22. U nastavku je viđena drugačija slika. Sjajno je krenuo Mladi radnik od starta drugog seta, odmah su domaći poveli sa 8:2, a gosti su samo u nekoliko navrata uspevali neznatno da smanje razliku, ali ne da ozbiljnije zaprete sa 25:18.

Velika borba viđena je u trećem periodu. Požarevljani su tokom čitavog ovog seta imali blagu prednost, na drugom tajm-autu bilo je plus dva (16:14), istu razliku zadržali su u završnici (21:19). A tada su odigrali fantastično, gostima su prepustili još samo jedan poen za 25:20.

Dodali su Požarevljani gas i u četvrtom setu su slomili rivala. Odmah je Mladi radnik napravio razliku (8:5), koju je do drugog obaveznog predaha još uvećao (16:11), a potom mirno priveo meč kraju za velika tri boda sa 25:22.

Najbolji u domaćem timu bio je Dimitrije Pantić sa 20 poena. Njemu uz rame bio je Tomo Micić sa 19 poena, a po deset su imali Duduj i Ilić. Na drugoj strani, najbolji su bili iskusni srednjaci, Bojović sa 16 i Radević sa 14 poena, a najbolji poenter Ribnice Okošanović je stao na 13.

U derbiju kola, Partizan Vizura je pobedio Vojvodinu sa 3:1, a Crvena zvezda je bila sigurna protiv Radničkog sa 3:0. Preostali mečevi kola igraju se u nedelju, u Subotici Spartak dočekuje Đerdap, dok se u Staroj Pazovi sastaju Jedinstvo i Spartak iz Ljiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve