Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 03.10.2013.

18:37

Partizan Vizura lako do trofeja

Odbojkašice Partizan Vizure pobedile su u Šumicama ekipu Crvene zvezde u prvom istorijskom Super Kupu Srbije - 3:0(25:23, 25:22, 25:10).

Izvor:

Autor:

Default images

Ekipe su u pripremi za novu sezonu već odigrale dva meča, a rezultat je bio izjednačen - 1:1.

Neizvesno je bilo samo u prva dva seta, a u trećem su igračice Partizana ubedljivo potvrdile trijumf i prvi pehar posle 4 decenije. U muškoj konkurenciji Super Kup će se igrati 17. oktobra, a sastaće se Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Prvi set je posle 28 minuta igre pripao igračicama Partizan Vizure. Bolje su odigrale sam finiš seta i uspele da ga reše u svoju korist 25:23.
Zanimljivo je da je ovo prvi 'večiti' derbi posle četiri decenije jer Partizan od ove sezone ponovo ima ekipu u ženskoj konkurenciji.

U hali Šumice, u koju je bio slobodan ulaz, nalazi se i određen broj 'vatrenih' navijača crno-belih, koji se ističu prostačkim navijanjem - čak i na ženskoj odbojci.

Odbojkašice Zvezde su nešto bolje otvorile drugi set i uspele da stvore prednost. Ipak, igračice Partizana su zaigrale pametnije i koncetrisanije, uz nekoliko grešaka protivnica, i uspele da neutrališu prednost i povedu. Zvezda se držala do samog finiša, ali su crno-bele stigle do četiri vezane set lopte.

Aktuelne šampionke Srbije spasile su dve, da bi Maja Savić blokom dovela svoju ekipu na set od prvog trofeja u sezoni - 25:22.

U trećem, ispostaviće se, odlučujućem setu nije bilo uzbuđenja. Odbojkašice Zvezde su u potpunosti pale posle izgubljenog drugog seta, što su njihove protivnice iskoristile i od samog starta stvorile ogromnu prednost.

Nastavile su u istom ritmu i samo čuvale stečenu prednost - za sigurnu i ubedljivu pobedu na startu nove odbojkaške sezone - 25:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve