Nova vest
Odbojka

Sreda, 24.04.2013.

18:31

WL: Zvezda izborila majstoricu

Odbojkašice Crvene zvezde izborile su majstoricu u finalnoj seriji Wiener Städtische lige sa Spartakom, pošto su u četvrtom meču slavile sa 3:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iako su Subotičanke pred svojim navijačima u "Dudovoj šumi" imali prvu meč loptu za titulu, 'crveno-bele' nisu dozvolile da ih naslede na tronu i o odluka o prvaku će pasti u petak u "Šumicama" od 18 časova.

Spartak je, inače, do vođstva u seriji došao posle preokreta, pošto su ’crveno-bele’ bez problema pobedile u prvom duelu u Beogradu, da bi potom Subotičanke slavile u dva neizvesna duela.

Početak drugog duela u Subotici protekao je u potpunosti u znaku domaćih igračica. Od prvog poena su u potpunosti konstrolisale igru, dok su ’crveno-bele’ igrale veoma nervozno i sa puno grešaka, a kada su ih svele na minimum usledio je preokret. Subotičanke su imale u pojedinim trenucima i četiri poena prednosti, ali su aktuelne šampionke izjednačile u pravom trenutku na 21:21. Usledila je igra poen za poen u kojoj su ’crveno-bele’ bile bolje i osvojile su prvi set sa 26:24.

U istom ritmu, igračice Zvezde su nastavile na početku drugog seta, ali su potom Subotičanke zaigrale mnogo bolje i kontrolisale rezultat. Ipak, kao i u prvom setu, usledio je pad u igri domaćih igračica, ’crveno-bele’ su posle velikog minusa uspele da sevrate i izbore set loptu. Iako se Spartak tada odbranio, u neizvesnoj završnici seta, Beograđanke su zasluženo došle do 2:0 u setovima sa 31:29.

U trećem setu vođena je takođe neizvesna borba, ali je u samom finišu Zvezda odigrala mnogo bolje i smirenije. To se videlo i na prvoj meč lopti, kada je Jovana Stevanović smečovala za trijumf i povratak serije u Beograd već u petak.

NIS Spartak – Crvena zvezda 0:3 (24:26, 29:31, 22:25)
NIS Spartak: Raonić 10, Memišević (libero), Trnić 7, Cvetićanin 6, Helić 17, Vujčin. Antanasijević, Medić 8, T. Matić 11, Radakov, Oluić, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković.
Crvena zvezda: Budrović, Marinković, Popović 10, Simić, Pušić (libero), Vojnić-Purčar, Bjelica 14, Stevanović 11, Kubura, Kecman 11, Lukić 12, Milović 4. Trener: Ratko Pavličević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve