Nova vest
Odbojka

Sreda, 21.12.2011.

16:10

Dudaš i Brakočevićeva najbolji

Vojvođanski sekretarijat za sport proglasio je atletičara Mihaila Dudaša i odbojkašicu Jovanu Brakočević za najbolje sportiste u Vojvodini u 2011. godini.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Ovo je deveta dodela nagrade "Vihor", koju je 2003. godine ustanovila Skupština Vojvodine.

Na svečanosti u Novom Sadu za najbolju mušku ekipu u Vojvodini proglašen je Rukometni klub Vojvodina iz Novog Sada, a za najbolju žensku ekipu izabran je Fudbalski klub Spartak iz Subotice.

Pored toga, nagrađeno je 15 mladih spostista i 10 perspektivnih mladih trenera, koji su postigli značajne rezultate na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima.

Resorni sekretar Modest Dulić rekao je na svečanosti da je situacija u vojvođanskom sportu trenutno daleko od idealne, ali su učinjeni krupni iskoraci u uspostavljanju kvalitetnog sistema, koji je omogućio kvalitetno i sistematsko finansiranje.

"Pokazatelj toga da se dugoročno sagledavaju i planiraju stvari u sportu, jeste činjenica da se nagrađuju i sportisti koji će biti okosnica srpske reprezentacije na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine i OI 2016. u Rio de Ženeiru", rekao je Dulić.

Dulić je još najavio da će, pored stipendija koje dobijaju od Olimpijskog komiteta Srbije, 50 sportista iz Vojvodine dobijati i stipendije od Vlade Vojvodine.

Mihail Dudaš proglašen je za najboljeg sportistu na Balkanu kao i grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve