Nova vest
Odbojka

Nedelja, 04.12.2011.

09:39

SK: Srbija savladala i SAD

Srbija je nastavila uspešan niz na svetskom kupu u Japanu. U 11. meču savladane su SAD sa 3:0, po setovima 25:23, 25:17 i 25:19.

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Najefikasniji u našoj ekipi bio je kapiten Miljković sa 20 poena, od čega dva iz bloka.Nikić je zabeležio 11, a po devet su imali Kovačević i Stanković.

I jedna i druga ekipa su propustile šansu da se sa Svetskog kupa plasiraju na Olimpijske igre. Selektor Kolaković je na teren izveo Kovačevića, Stankovića, Mitića, Nikića, Podrščanina, Miljkovića i Nikića. Libero je Rosić.

Do prvog tehničkog tajm auta igralo se poen za poen, a naša selekcija je vodila sa 8:7. Do drugog teničkog odmora naši su povećali prednost na 16:14, a pred kraj seta došli smo i do tri poena viška, 22:19. Međutim, Amerikanci su se približili na samo poen zaostatka 22:21, ali su naši odgovorili mini serijom i prvu set loptu imali pri rezultatu 24:21.

Tada su Amerikanci uzvratili mini serijom i prišli na 24:23. Kolaković je tražio tajm aut, a Miljković doneo 25. poen Srbiji, posle blok auta. On je ujedno bio i najefikasniji u našem timu sa osam poena, po četiri su zabeležili Nikić i Podraščanin.

Drugi set su naši protivnici otvorili nešto bolje, na tehničkom tajm autu imali prednost od 8:6, ali se Srbija vratila sjajnom igrom u odbrani i odličnim servisima Kovačevića i Nikića, pa je naš tim došao i do sedam poena prednosti, 22:15. Odlično se snašao i mladi Mitić, koji je sjajno razigravao naše napadače.

Sjajnim blokom Podraščanina stigli smo do prve set lopte na 24:17i iskoristili je za ubedljivu razliku u drugom setu 25:17.

Tendencija slabog otvaranja seta se nastavila i u trećem delu igre, Amerikanci su poveli sa ogromnih 4:0. Međutim, proradio je servis i blok i ponovo su naši momci na odmor otišli sa prednošću, 8:7. Veoma brzo, naši su došli do osetne prednosti od 13:9, najviše zahvaljujući odličnoj odbrani i raspoloženom Miljkoviću.

Na drugom tehničkom predahu bilo je 16:11 za Srbiju. Naši su došli do osetnih pet poena prednosi 20:15, ali se ni protivnici nisu predavali, pa je Kolaković morao da trgne svoje momke rečima da "još nije gotovo".

Ponovo je sjajno servirao Nikić, a završni poen osvojio Miljković za 25:19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve