Nova vest
Odbojka

Nedelja, 02.10.2011.

21:45

Ognjenović: "Čudo se dogodilo"

Odbojkašice Srbije pobedom nad Nemačkom u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu osvojile su prvo zlato u istoriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Srbije Zoran Terzić posle meča rekao je da je ekipa svesna šta je uradila i veličine postignutog rezultata.

"Toliko smo obradovali navijače, pre svega ovde u Pioniru, ali smo obradovali i sami sebe. Devojke su pokazale da imaju veliko srce i veliko znanje", rekao je Terzić.

Jedna od najboljih na utakmici Sanja Malagurski ocenila je da je publika ponela ekipu kada joj je bilo najteže.

"Publika nam je pomogla, ovo je rezultat - šampioni smo Evrope! Mi smo ovog leta mnogo znoja prolile i sada smo uspele da ga naplatimo", rekla je Malagurski.

Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović istakla je da je meč sa Nemačkom bio izuzetno težak.

"Bile smo umorne od jučerašnje utakmice sa Turskom. Ne znam kako smo uspele da se oporavimo. Čudo se dogodilo, mi smo prvaci Evrope", rekla je Ognjenovićeva.

Najbolja igračica Evropskog šampionata za odbojkašice Jovana Brakočević zahvalila se Sanji Malagurski, koja ju je fenomenalno zamenila u taj-brejku.

"Bilo je teško u finalu, nije mi bio dan, nisam odigrala kako znam. Na sreću imamo i druge igračice koje mogu da pomognu. Hvala Sanji koja je "zakrpila" moju lošu igru. Presrecna sam, isplatio se trud iz poslednjih godina, ali bez podrške saigrača ne bi mogla do MVP nagrade", rekla je Brakočevićeva.

Libero Srbije Suzana Ćebić priznala je da su tokom meča sa Nemicama devojkle bile na izmaku snaga.

"Radile smo celo leto da bismo došle do medalje, želele smo da odigramo najbolje što možemo, ali smo posle iscrpljujućeg polufinala sa Turskom bile na izmaku snage. Hvala publici što nas je održala u meču i vodila do titule", rekla je Ćebić.

Selektor Nemačke reprezentacije Đovani Gvideti čestitao je pobedu srpskom timu i kazao da je zaslužena, pošto je Srbija bila bolja u finišu utakmice.

"Bez obzira na poraz čestitam i mojim igračicama, koje su se odlično borile. Sada nam je želja da se plasiramo na Olimpijske igre", dodao je Gvideti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve