Nova vest
Odbojka

Nedelja, 02.10.2011.

18:06

Srpske odbojkašice osvojile zlato!

Posle odbojkaša, i srpske odbojkašice osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su pobedile Nemačku sa 3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9).

Izvor:

Autor:

Default images

U punoj beogradskoj hali Pionir odbojkašice su potvrdile da se u Srbiji igra najbolja odbojka u Evropi.

Jedan od prelomnih trenutaka meča desio se na drugom tehničkom tajm-autu u četvrtom setu kada je nemački selektor tražio da se napada Sanja Malagurski, koja je vodila Srbiju do neverovatnog preokreta i serije 9:0 u četvrtom setu.

Nemice su bolje odigrale prvi set, bile odlične u napadu i odbrani i dobile ga sa 25:16. U publici je kao i u polufinalnom meču sa Turskom najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Drugi set je Srbija odigrala na znatno višem nivou i dobile ga sa 25:20. Treći set je bio rezulatski izjednačen, ali neverovatan pad u igri srpskih odbojkašica kod rezultata 19:19 doneo je Nemicama drugi set na meču.

Srbija je katastrofalno ušla u naredni set, pošto su Nemice povele sa 6:0. Selektor Terzić je dva puta tražio tajm-aut (kod rezultata 2:0 i 6:0). Nemice su održavale pet poena prednosti do rezultata 10:5, Srbija se onda polaka vraća u život, pa se na drugi tehnički tajm-aut odlazi sa dva poena prednosti za Nemice - 16:14. Srpske odbojkašice pri rezultatu 18:15 za Nemačku prave neverovatnu seriju, osvajaju izgubljen set, odvode meč u taj-brejk koji zasluženo osvajaju.

Zlatnu medalju za Srbiju osvojile su: Antonijević, Brakočević, Čebić, Krsmanović, Lazarević, Malagurski, Malešević, Molnar, Ninković, Nikolić, Ognjenović, Popović, Rašić, Vesović.

Posle prvih pet minuta igre i prvog tehničkog tajm-auta Nemice su vodile sa 8:5. Pošto su Nemice napravile seriju 5:2, kod rezultata 12:7 za Nemačku selektor Srbije Zoran Terzić zatražio je tajm-aut.

Srpske odbojkašice su posle tajm-auta osvojile dva poena, ali su Nemice u nastavku seta odigrale bolje i na drugi tehnički tajm-aut otišle sa sedam poena prednosti 16:9.

I poslednju trećinu prvog seta Nemice otvaraju serijom 6:3, selektor Terzić traži drugi tajm-auta kod rezultata 22:12, ali jedino što je Srbija do kraja seta uradila je serija od tri vezana poena za koju je zaslužna bila Sanja Malagurski. Pri rezultatu 24:16 Nemice su imale prvu set loptu koju su odličnim smeč udarcem kapitena Margaret Kožuh iskoristile i dobile prvi set sa 25:16 posle 23 minuta igre.

Srpske odbojkašice su dobro ušle u drugi set. Srbija je povela sa 3:1, a zatim serijom od pet vezanih poena stigle i do 6:2, pa je nemački selektor prvi put na meču zatražio tajm-aut.

Do sledećeg odmora Srpkinje su osvojile dve, Nemice poen više. Posle prvog tenhičkog tajm-auta Srbija osvaja sjajan poen posle bloka kapitena Jelene Nikolić. Srbija održava prednost između dva i pet poena razlike, a na drugi tahnički tajm-auta posle poena Nataše Krsmanović Srbija odlazi sa prednošću od tri poena - 16:13.

Srbija je povela sa 20:16, ali se Nemice se nisu predavale, pa su ponovo došle na dva poena minusa - 20:18. Srbija onda vezuje dva poena, a drugi dobija jednim od najlepših poena na meču, sjajnim lobom Brižitke Molnar.

Nemice zatim osvajaju 19. poen, ali do narednog Srbija pono dolazi na efektan način sjajnom reakcijom na mreži Nataše Krsmanovič. Srbija dolazi do prve set lopte na meču posle odličnog servisa Jovane Brakočević. Srbija ne koristi prvu, ali koristi drugu set loptu i posle 28 minuta igre dobija drugi set rezultatom 25:20.

Nemice na početku trećeg seta ponovo igraju kao u prvom, preciznije u napadu i sigurnije u odbrani, pa na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa četiri poena prednosti - 8:4.

Posle prvog poena Nemica i vođstva od 9:4, Srbija pravi sjajnu seriju u narednih nekoliko minuta i predvođena odličnom igrom kapitena Jelene Nikolić i sa pet vezanih poena dolazi do izjednačenja – 9:9. Na servisu je bila najbolja igračica prvenstva, Jovana Brakočević, ali posle tajm-auta koji je zatražio nemački selektor Gvideti Nemice prekidaju seriju poena Srbije.

Do drugog tehničkog tajm-auta ekipe su se smenjivale u vođstvu, ipak Nemice su na odmor otišle sa poenom prednosti. Srbija tokom celog meča ima sjanu podršku sa tribina, od strane više od sedam hiljada bučnih navijača.

Posle samo jednog odigranog poena selektor Terzić traži novi tajm-aut. Srbija je do kraja seta dva puta stizala do izjednačenja -17:17 i 19:19. A onda Nemice serijom 6:0 osvajaju treći set posle 27 mintua igre - 25:19.

Nemice dobro otvaraju četvrti set, osvaju prva dva poena, pa slektor Terzić ranim tajm-autom pokušava da prekine njihovu seriju., ali ne uspeva. I posle Terzićevog tajm-auta Nemice osvajaju još četiri poena, pa srpski selektor kod rezultata 6:0 traži novi minut odmora. Uz poruku „da smeju da izgube, ali da ne smeju da se predaju“ preko kapitena Jelene Nikolić, Srbija osvaja prvi poen u četvrtom setu.

Na prvi tehnički tajm-aut Nemice odlaze sa pet poena prednosti 8:3. Nemice su povele sa 10:5, ali Srbija uz podršku navijača, dolazi na samo poen zaostatka – 11:10. Nemice odlaze i na drugi tehnički tajm-aut sa dva poena prendosti - 16:14.

I onda, kod rezultata 18:15 za Nemačku, kreće neverovanta serija Srbije od čak devet vezanih poena - 24:18. Nemice su do kraja seta uspele da osvoje još samo dva poena, i srpske odbojakšice osvjaju četvrti set rezultatom 25:20, i kao u polufinalnom meču sa Turskom taj-brejk će odlučiti pobednika.

Nemice osvajaju prvi poen u taj-brejk, u prvh osam poena ekipe su smenjivale u vođstvu, a onda Srbja na servis Jelene Nikolić osvaja tri vezana poena, koje su donele Sanja Malagurski i Milena Rašić. Na odmor se odlazi sa tri poena prenodsti za Srbiju - 8:5, a do kraja meča kao da je postojao samo jedan tim pa je Srbija rezultatom 15:9 osvojila peti set i prvo zlato u istoriji ženske odbojke.

Srbija: Brakočević 10, Malagurski 7, Krsmanović 8, Malešević, Molnar 17, Antonijević 2, Vesović, Ognjenović 5, NIkolić 15, Miljković, Rašić 8, Ćebić (libero).
Nemačka: Vajs 3, Grun 13, Kufeld, Šuške 6, Matis, First 12, Hipe, Kožuh 20, Brinker 20, Tomsen 1, Apic, Čerlih (libero).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve