Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 22.09.2011.

14:27

Počinje EP za odbojkašice

Evropsko prvenstvo za odbojkašice počinje u petak u Italiji i Srbiji, a na njemu će učestvovati 16 ekipa, dok titulu brani Italija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipe će se takmičiti u četiri grupe, od kojih će dve biti u Srbiji, u Beogradu i Zrenjaninu, a dve u Italiji, u Monci i Busto Arsiciju.

U Grupi A u Beogradu igraće Srbija, Nemačka, Ukrajina i Francuska, u Grupi B u Monci: Italija, Turska, Azerbejdžan i Hrvatska, u Grupi C u Zrenjaninu: Poljska, Rumunija, Češka i Izrael, u Grupi D u Busto Arsiciju: Rusija, Holandija, Španija, Bugarska.

Srbija će prvu utakmicu odigrati u subotu 24. septembra u 20 časova u dvorani „Pionir“ sa selekcijom Francuske.

Odbojkašice Srbije na prošlom Evropskom prvenstvu, 2009. godine, čiji je domaćin bila Poljska, bila sedma, dok su na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu zauzele osmo mesto. Ipak, ženska odbojkaška reprezentacija imala je odlične rezultate u 2011. kada je treći put zaredom osvojila Evropsku ligu, a na Gran priju u Kini osvojila bronzanu medalju.

Na velikm takmičenjima najveće uspehe odbojkašice Srbije imale su kada su 2006. osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu i kada su 2007. na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu postale vicešampionke Evrope.

Finale Evropskog prvenstva za odbojkašice igraće se 2. oktobra u beogradskom „Pioniru“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve