Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 07.07.2011.

17:32

Zoran Gajić trener Rabite iz Bakua

Jedan od najtrofejnijih odbojkaških trenera na svetu Zoran Gajic od naredne sezone biće prvi trener prvaka Azerbejdžana, ekipe Rabita iz Bakua.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle višegodišnjeg uspešnog rada u muškoj odbojci Zoran Gajić odlučio je da prvi put u karijeri preuzme i jedan ženski klub.

Do sada sam imao tri puta mogućnost da postanem trener neke ženske ekipe, prvi put je to bilo 2004. godine kada sam dobio poziv od Ezačibašija iz Turske. Dugo sam razmišljao, ali sam na kraju odlučio da ostanem u muškoj odbojci i posvetim se radu u ruskom Belgorodu. Zatim su me u januaru 2007. godine kontaktirali iz Volera i iako je ponuda bila izuzetno primamljiva prelomio sam da ostanem u Rusiji i da radim u Odincovu“, rekao je Gajić.

Gajić, koji je bio na klupi našeg nacionalnog tima kada je ostvario najveći uspeh odbojke na ovim prostorima – olimpijsko zlato na Igrama u Sidneju 2000. godine, kaže da ponudu Rabite nije mogao da odbije.

Ovogodišnja ponuda jednostavno nije mogla da se odbije. Ljudi iz Bakua su bili izuzetno uporni u svojoj nameri da preuzmem njihovu ekipu. Posle brojnih sastanaka, sastavljanja stručnog štaba i preciziranja pre svega uslova rada ekipe, odlučio sam da prihvatim ponudu, preselim se u Azerbejdžan i tamo nastavim svoju karijeru. Predsednik kluba Džalil Džafarov je izuzetno ambiciozan čovek, odlučan da sprovede u delo svaku svoju nameru, pa je tako na jednom mestu obezbedio uslove za rad o kojima mašta svaki trener, okupio vrhunske igračice i, kako on kaže, vrhunskog trenera. Smatram da ce sve to zajedno doprineti da Rabita ove sezone zablista na svim poljima”, naglasio je Gajić.

Gajić je trenersku karijeru započeo u Mladosti iz Omoljice, a potom je trenirao Vojvodinu, Aris, Orestijad, Olimpijakos, Arčelik iz Istanbula, Odincovo i Urala. Najveće uspehe postigao je sa reprezentacijom Jugoslavije, sa kojom je pored u Sidneju, trijumfovao i na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Češkoj, uz mnoštvo medalja sa ostalih takmičenja, a potom je vodio i nacionalni tim Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve