Nova vest
Odbojka

Petak, 01.07.2011.

23:25

Srbija bez završnog turnira SL

Srpski odbojkaši neće igrati na završnom turniru Svetske lige, koji se od 6. do 10. jula igra u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini uslov da Srbija, ipak, otputuje u Gdanjsk, je da dođe do prvorazrednog iznenađenja i da Sjedinjene Države izgube na svom terenu od Portorika, koji je do sada u elitnom takmičenju osvojio samo tri seta.

Izabranici Igora Kolakovića su imali priliku da u četvrtak pobedom nad Argentinom obezbede prvo mesto u grupi, ali su poraženi, pa je njihov odlazak na finalni turnir zavisio od rezultata drugih mečeva.

Na kraju, srpski odbojkaši ne putuju u Poljsku, zbog svojih rezultata, ali i pobede Rusije sa 3:2 nad Bugarskom, kojoj je i taj jedan bod bio dovoljan da obezbedi mesto u Gdanjsku. Uz to, Kuba je u Modeni savladala Italiju sa 3:0 i obe te selekcije će igrati na završnom turniru.

Srbija je poslednji put ostala bez plasmana na finalni turnir Svetske lige pre četiri godine, kada je igrala u grupi sa Kubom, Rusijom i Egiptom. Ove godine je igrala u jednoj od najslabijih grupa, sa Argentinom, Finskom i Portugalom, ali je zabeležila učinak od sedam pobeda i pet poraza, što nije bilo dovoljno za plasman među osam najboljih ekipa.

Na finalnom turniru 22. izdanja Svetske lige u Gdanjsku će igrati Poljska, Brazil i SAD iz grupe A, Rusija i Bugarska iz grupe B, Argentina iz grupe C i Italija i Kuba iz grupe D.

U kvalifikacijama za naredno izdanje Svetske lige igraće Portoriko i Portugal.

Naredno takmičenje koje očekuje srpske odbojkaše je Evropsko prvenstvo u Austriji i Češkoj od 10. do 18. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve