Nova vest
Odbojka

Subota, 25.06.2011.

21:09

Kolaković žali zbog trećeg boda

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković istakao je, nakon pobede njegovih izbranika nad Portugalom (3:2) u Varžimu, da žali što nije osvojen i treći bod.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Žao mi je što nismo uspeli da dobijemo treći set, u kome smo pokazali brojne oscilacije. One su naše glavno obeležje tokom dosadašnjeg dela sezone", naglasio je Kolaković.

On je ocenio da je prvi meč petog vikenda C grupe Svetske lige bio "izuzetno težak" za najbolje srpske odbojkaše i dodao da su Portugalci
"posebno neugodan protivnik" za naš državni tim.

"Koliko god mi nije prijatno što nismo uzeli tri boda, moram biti zadovoljan reakcijom igrača nakon gubitka veoma napornog trećeg seta. U finišu utakmice bili smo mnogo mirniji, što je donelo preokret", poručio je Kolaković.

Prema njegovim rečima drugi susret u Portugaliji, koji je zakazan za nedelju od 17 časova u Varžimu, biće "potpuno otvoren duel", a Srbija je na Pirinejsko poluostrvo "došla po dva trijumfa".

Srednji bloker "plave čete" Dragan Stanković istakao je da je u finišu takmičenja po grupama "svaka pobeda bitna".

"Imali smo priliku da vidimo utakmicu koja je u mnogome podsetila na prethodne mečeve ove sezone. Na trenutke uspevamo da dodjemo do naše prepoznatljive igre, koja nas je krasila prošle godine, ali u finišu setova dolazi do neshvatljivog pada koncentracije", požalio se Stanković.

Njegovog kolegu Marka Podraščanina tok zbivanja u duelu sa Portugalcima podsetio je na mečeve sa Finskom, koji su odigrani prošlog vikenda u Tampereu.

"Nikako ne valja ono što nam se desilo u završnici trećeg seta. Takve stvari nam se ponavljaju tokom sezone. Ranije smo imali mnogo više samopouzdanja", podsetio je Podraščanin zaključivši da bi tri boda u drugom okršaju Srbima puno značila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve