Nova vest
Odbojka

Sreda, 01.06.2011.

17:49

Brakočevićeva u šampionu Japana

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević potpisala je jednogodišnji ugovor sa šampionom Japana, JK Marvelous.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

„Zadovoljna sam ugovorom koji potpisujem u Beogradu. U novom klubu imaću priliku da igram sa najboljim tehničarem ženske odbojke na svetu Joši Takešitom“, rekla je Brakočevićeva, dodajući da od nove saradnje očekuje, uz vrhunske uslove, i napredak u svim segmentima igre.

Brakočevićeva igra na poziciji korektora, a prva je Evropljanka koja će zaigrati za tim japanskog šampiona.

Želeli smo korektora koji uz našeg najboljeg tehničara može da dostigne ili prevaziđe prethodni nivo igre“, rekao je generalni menadžer kluba Judži Takeda u Beogradu, pri potpisivanju ugovora.

Brakočevićeva je naglasila značaj gesta dolaska menadžera kluba u Srbiju da bi sa njiom potpisao ugovor.

Taj posao mogao je da bude obavljen i elektronskom poštom, ali oni su mi na ovaj način dali na značaju, što ću se svakako truditi da opravdam“, rekla je srpska reprezentativka.



Srpska odbojkašica je dodala i da nema nikave bojazni od selidbe u Japan, zbog situacije nastale posle zemljotresa i cunamija ranije ove godine, i da su joj pružene sve potrebne garancije.

Brakočevićeva je prošlu sezonu provela u kineskoj ligi, u kojoj je igrala za Evergrande iz Hong Konga. Prethodno je igrala u Italiji, u koju je otišla iz srpskog Poštara.

Brakočevićeva je rodena 1988. godine u Zrenjaninu, a do sada je u reprezentativnoj karijeri osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006, a 2007. godine je na Evropskom prvenstvu, uz osvojeno srebro, dobila i nagradu za najboljeg servera šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve