Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 27.12.2010.

18:30

Najbolji Atanasijević i Nikolićeva

Odbojkaški savez Srbije (OSS) priredio je novogodišnju proslavu pod nazivom "Vreme odbojke - vreme radosti" i nagradio najuspešnije pojedince u 2010. godini.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dobitnici trofeja "Vreme odbojke - vreme radosti" za 2010. su Ana Bjelica, Aleksandar Atanasijević i Jelena Nikolić.

Prisutnim zvanicama su se obratili pomoćnik ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Dragan Atanasov i predsednik OŠ Aleksandar Boričić, koji su potom nagradjenima uručili trofeje. Kapiten ženske reprezentacije Srbije Jelena Nikolić zbog obaveza u klubu nije prisustvovala svečanosti.

Pored medalja, odbojkašice i odbojkaši Srbije su u 2010. dobili i 14 pojedinačnih priznanja: tri titule najboljeg igrača (MVP), pet titula za najboljeg tehničara, po dva priznanja za najboljeg smečera i primača i po jedno priznanje za najboljeg poentera i libera.

S obzirom da se radi o međunarodnim nagradama, koje dodeljuje međunarodni žiri, OSS je odlučio da od ove godine svake naredne na novogodišnjoj proslavi nagradi najuspešnije pojedince na međunarodnim takmičenjima.

Prvi laureati su osvajači MVP nagrada u ovoj godini Ana Bjelica, Aleksandar Atanasijević i Jelena Nikolić.

Pojedinačne nagrade u 2010:
Juniorke, prvenstvo Balkana: Ana Bjelica (MVP), Sara Klisura (primač), Danica Radenković (tehničar), Marija Mihajlović (libero)
Juniorke, evropsko prvenstvo: Ana Bjelica (poenter), Danica Radenković (tehničar)
Juniori, prvenstvo Balkana: Aleksandar Atanasijević (MVP), Nikola Jovović (tehničar)
Juniori, evropsko prvenstvo: Aleksandar Atanasijević (smečer)
Seniorke, Evropska liga: Jelena Nikolić (MVP), Jelena Nikolić (primač), Jovana Brakočević (smečer), Maja Ognjenović (tehničar)
Seniori, svetsko prvenstvo: Nikola Grbić (tehničar)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve