Nova vest
Odbojka

Utorak, 05.10.2010.

18:57

Srbija preko Rusije do polufinala!

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Italiji pobedom nad Rusijom u drugom meču treće runde.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Selekcija Srbije je do trijumfa nad Rusijom došla rezultatom 3:1, po setovima 28:26, 16:25, 25:21, 27:25, posle jednog sata i 42 minuta.

U polufinalu Srbija će u subotu od 17 časova u Rimu igrati sa najboljom ekipom grupe Q, odnosno pobednikom duela između Kube i Bugarske, koji je na programu u sredu od 17 časova.

Srbija je pre Rusije u okviru grupe P slavila protiv Argentine, a duel poraženih ekipa iz ta dva meča, koji je na program u sredu, odlučiće koji tim će igrati u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta, a koji od devetog do 12.

Rusija je bolje ušla u meč i sve vreme je kontrolisala rezultat, a na drugi tehnički taj aut otišla je s prednošću od 16:13. Iako je ‘zbornaja’ vodila sa 23:21, usledio je povratak izabranika Igora Kolakovića, koji su prvo izjednačili na 24:24, a potom i uspeli da dobiju prvi set rezultatom 28:26.

Drugi set protekao je u dominaciji Rusa, koji su odmah na startu poveli, a potom samo povećavali prednost, koja nijednog trenutka nije ugrožena, pa su došli do izjednačenja sa 25:16.

Selekcija Rusije u trećem setu, ipak, nije nastavila tamo gde je stala u drugom, već je Srbija diktirala tempo od starta. Na prvi tehnički tajm aut otišlo se s prednošću od 8:3, dok su naši igrači potom vodili i sa sedam poena, za 14:7. Ipak, Rusi se ni tada nisu predavali i u finišu seta su uspeli da smanje zaostatak na tri poena, ali nisu mogli ništa više da učine pošto je Srbija vrlo brzo dobila set sa 25:21.

U četvrtom setu viđena je slična slika kao u drugom, kada su Rusi poveli, a ovoga puta se na prvi tehnički tajm aut otišlo sa 8:5 za naše protivnike. Kolakovićevi izabranici su uspeli da izjednače, a potom id a na drugi tehnički taj aut odu s prednošću od 16:14. Od tada se igralo poen za poen, ali je selekcija Srbije u dva navrata imala dva poena prednosti, što su Rusi uspeli da stignu, ali ne i da preokrenu. Srbija je tako došla do četvrtog uzastopnog polufinalima na Svetskim prvenstvima, a taj niz je započet 1998. godine.

Selekcije Rusije i Srbije su do Svetskog prvenstva ove sezone odigrale dve utakmice i oba puta je ‘zbornaja’ slavila. Prvo su Rusi slavili u Argentini u polufinalu završnog turnira Svetske lige, a potom i na turniru “Trofej Beograda”. Ipak, predvođeni Nikolom Grbićem i veoma raspoloženim Ivanom Miljkovićem, naši odbojkaši su u pravom trenutku uspeli da se Rusima osvete za prethodne poraze.

Najbolji pojedinac u našoj reprezentaciji u meču sa Rusijom bio je Ivan Miljković sa 26 poena, dok je Nikola Kovačević imao 15. Ne treba zaboraviti ni Bojana Janića, koji je imao deset poena, kao ni kapitena Nikolu Grbića sa šest poena, što je fantastično za tehničara, kojem je glavni zadatak razigravanje saigrača, ni Dragana Stankovića, zaslužnog za poslednji poen na utakmici.

Srbija – Rusija 3:1 (28:26, 16:25, 25:21, 27:25)
Srbija: Kovačević 15, Janić 10, Petković 1, Terzić, Stanković 6, Grbić 6, Nikić 2, Rašić, Miljković 26, Starović, Podraščanin 8, Rosić.
Rusija: Sivoželez, Poltavski 2, Htej 14, Grankin 1, Birjukov 1, Berežko 4, Makarov, Muserski 14, Astašenkov, Volkov 6, Verbov, Mihajlov 23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

237 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve