Nova vest
Odbojka

Petak, 10.09.2010.

22:43

Rusi osvojili “Trofej Beograda”

Odbojkaška reprezentacija Rusije savladala je Srbiju u poslednjem kolu međunarodnog turnira “Trofej Beograda 2010” i osvojila titulu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Rusi su do trijumfa nad Srbijom došli rezultatom 3:2, po setovima 25:22, 23:25, 25:17, 18:25 i 15:11, posle jednog sata i 52 minuta igre.

Selekcija Rusije je na turniru imala maksimalan učinak, dok je Srbija doživela sva tri poraza. Drugo mesto osvojila je Kuba, dok je treće mesto pripalo reprezentaciji Bugarske.

Najefikasniji igrač na utakmici između Srbije i Rusije bio je Ivan Miljković sa 26 poena, dok je Miloš Nikić imao 16. U redovima pobedničke ekipe Dimitrij Muserskij je imao 20 poena, Maksim Mihajlov je imao 12, a Jurij Berežko jedan manje.

Sigurno je da je turnir po ekipama bio jedan od najjačih trenutno na svetu. Mislim das u sva četiri tima pokušavala da probaju sve igrače i igraju u promenjenim sastavima tako da nisu pokazali najbolju igru. Bez obzira na to sve, Svetsko prvenstvo je još daleko, ja bih se i zabrinuo kada bismo mi sada igrali fenomenalno, jer bi to znači da bismo se izduvali do Italije. Ono što me raduje je da je naša forma iz dana u dan sve bolje i nadam se da ćemo tako nastaviti”, rekao je kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić.

Šampionski pehar Sergeju Makarovu, kapitenu Rusije, predao je Aca Kovačević, gradski sekretar za sport, dok je prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Nenad Golijanin uručio pehar za drugo mesto kapitenu Kube Simonu Robelandiju.

Pehare za treće i četvrto mesto kapiteni Bugarske i Srbije Vladimir Nikolov i Nikola Grbić primili su iz ruku proslavljenog odbojkaškog reprezentativca naše zemlje Vladimira Grbića.

Međunarodni turnir „Trofej Beograda 2010“odigran je u okviru priprema za Svetsko prvenstvo koje će se odigrati od 25. septembra do 10. oktobra u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve