Nova vest
Odbojka

Nedelja, 15.08.2010.

19:50

Juniorke na krovu Balkana

Ženska juniorska reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Balkanskom prvenstvu u Banja Luci.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija je u finalu savladala Tursku sa sa 3:0, po setovima 25:22, 25:22 i 25:22, posle jednog sata i 24 minuta igre.

Srpske juniorke su pored titule osvojile i četiri pojedinačne nagrade. Danica Radenković je ponela titulu najboljeg tehničara, Sara Klisura najboljeg primača, a Marija Mihajlović najboljeg libera, dok je Ana Bjelica proglašena za MVP šampionata.

Posle trijumfa protiv Turske u grupi, juniorke Srbije savladale su istog rivala i u finalu. Ponovo je viđen kvalitetan meč, a publika je uživala u dvorani Borik i aplauzima nagradila nove prvakinje Balkana.

Jako dobro smo vodili utakmicu, nije bila preterano lepa za gledanje, ali važan je rezultat. Znali smo koji su igrači najbitniji u turskom timu, uspeli smo da ih izbacimo iz igre, dobro smo realizovali kontranapade, tu smo dobili rivala. Vrlo sam zadovoljan kako su devojke odigrale, za ovu fazu priprema sve je kako smo planirali“, rekao je Zoran Kovačić, trener juniorki Srbije.

Junioska reprezentacija se iz Banja Luke vraća u nedelju uveče, a u utorak putuje na Kopaonik gde nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se od 3. do 12. septembra održati u Nišu i Zrenjaninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve