Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 15.07.2010.

12:35

Po dva tima u konkurenciji za 2012.

Po dva srpska tima u obe konkurencije u odbojci na pesku startovaće u kvalifikacijama za OI 2012 u subzonalnoj fazi Kupa Evropske odbojkaške konfederacije.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

U konkurenciji odbojkašica dve srpske selekcije će igrati od 24. do 26. septembra u Monpeljeu u grupi D sa Francuskom, Holandijom i Lihtenštajnom, dok će dve ekipe odbojkaša Srbije, takođe u Monpeljeu u istom terminu, igrati u D grupi sa Francuskom, Holandijom i Izraelom.

Kako navodi Odbojkaški savez Srbije, u zavisnosti od igračica i igrača koji će nastupati, odnosno od njihovog plasmana na osnovu broja bodova (ukupan broj bodova za selekciju) na CEV rang listi, biće određen redosled reprezentacija - od A do D.

Sistemom takmičenja je predviđeno da se u polufinalu sastanu selekcije A i D, odnosno B i C, što znači da će oba tima igrati po dve utakmice protiv rivala iz iste zemlje.

Ukoliko konačan ishod bude nerešen u pobedama (2:2), igraće se "zlatni set" do 15 poena koji će odlučiti o finalistima, odnosno učesnicima borbe za treće mesto.

Tri prvoplasirane zemlje izboriće plasman u zonalnu fazu Kupa CEV, koja će se odigrati naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve