Nova vest
Odbojka

Subota, 19.06.2010.

22:53

Treća pobeda odbojkašica Srbije

Seniorke Srbije zabeležile su i treću pobedu u A grupi Evropske lige 2010, pošto su u Smederevu savladale Rumuniju sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:21 i 25:19).

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Srbija je do pobede u prvoj utakmici drugog vikenda Evropske lige stigla posle 71 minuta igre.

Srbija je zabeležila treću uzastopnu maksimalnu pobedu u meču odigranom u divnoj atmosferi, pred 2.400 gledalaca u dvorani Smederevo.

Pre početka utakmice, Predrag Umičević, gradonačelnik Smedereva, predao je Alini Albu i Maji Ognjenović, kapitenima Rumunije i Srbije, plakete Grada Smedereva u znak sećanja na utakmice Evropske lige. Takođe, gradonačelnik Smedereva, predao je poklon Nataši Krsmanović, blokeru Srbije, povodom 25. rođendana.

U prvom setu Srbija je od početak stekla veliku prednost i bilo je izvesno da će povesti sa 1:0. U finišu Rumunke su iskoristile pad koncentracije u redovima domaćina i stigle do 18 osvojenih poena.

U drugom setu, slična igra kao u prvom. Ponovo je Srbije stekla veliku prednost, a Rumunija u finišu uspela da smanji rezultat.

Treći set je doneo početnu prednost domaćinu, ali se ni gošće nisu predavale. Na prvom tehničkom odmoru bilo je 8:5, a na drugom 16:13 za Srbiju. Imala je Srbija konstantnu prednost, ali ona nije prelazila tri poena. Tek posle drugog tehničkog odmora, sa dva uzastopna poena Srbija dolazi do prednosti od pet poena. Do kraja, rutinskom igrom izabranice Zorana Terzića, stigle su do novog trijumfa.

Srbija i Rumunija će drugu utakmicu odigrati, takođe, u Smederevu u nedelju od 18:00 časova.

Srbija: Brakočević (12), Živković (5), Krsmanović (9), Majstorović (1), Molnar (8), Vesović (8), Ognjenović, Veljković (5), Bjelica (1), Rašić (2), Ćebić, Klisura.

Rumunija: Dimeni, Trika (8), Sobo, Zaharija (1), Neaga (1), Radu (7), Albu (4), Salaoru (2), Mikela, Martin (1), Murešan (13), Onjejekve (5).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve