Nova vest
Odbojka

Nedelja, 06.06.2010.

22:20

Odbojkaši pobedili Kinu

Odbojkaši Srbije pobedili su u Beogradu Kinu sa 3:1 (25:18, 25:21, 22:25, 25:14), u drugoj utakmici prvog vikenda takmičenja u Grupi B Svetske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom meču u Nišu Srbija je pobedila Kinu sa 3:0.

Naredne utakmice odbojkaši Srbije igraće u Francuskoj, u četvrtak u Lionu i u subotu u Grenoblu.

Podmlađena reprezentacija Srbije očekivano je osvojila nova tri boda. U izvanrednoj atmosferi posle dva seta se činilo da će naši odbojkaši ostvariti drugu maksimalnu pobedu, ali su Kinezi u trećem setu preuzeli kontrolu igre i zasluženo dobili taj deo utakmice.

U četvrtom setu vidjena je polenta igra Srbije, koja je rivalu prepustila samo 14 poena, pa je novim uspehom preuzela vodjstvo na tabeli B grupe.

"Očigledna je razlika u kvalitetu izmedju dve reprezentacije. Uspeli smo večeras samo u trećem setu da im pariramo. Nadam se da će nam ovo iskustvo koristiti u nastavku takmičenja", kratko je rekao kaspiten kineske reprezentacije Kjong Šen.

Kineski selektor Djijanan Žu ocenio je da su ekipe odigrale dve različite utakmice.

"Pokušali smo večeras da budemo bolji nego u Nišu, ali nismo imali recept za igru Srbije na mreži. Sve naše taktičke ideje rival je uspešno neutralisao", rekao je Žu.

Srbija: N. Kovačević (16), U. Kovačević (3), Petković (2), Terzić (8), Stanković (8), Samardžić, Jovović, Nikić, Atanasijević (2), Starović (25), Petrović, Podraščanin (12).
Kina: Bijan (7), Žang (10), Lijang (12), Žong (2), Čui, Djiao (2), Čen (18), Ju, Šen (3), Djijang (1), Li (1), Ren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve