Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 03.06.2010.

15:02

SL: Srbija - Kina (petak, 20.15h)

Podmlađena odbojkaška reprezentacija Srbije dočekuje u petak u niškom Čairu selekciju Kine u prvoj utakmici B grupe Svetske lige.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Gosti naglašavaju da je Srbija favorit, dok su domaćini istakli da priželjkuju punu dvoranu, odličnu igru i trijumf na početku 13. izdanja Svetske lige.

Osim Srbije i Kine, u grupi B Svetske lige su i selekcija Italije i Francuske.

"Reprezentacija Srbije već na početku Svetske lige ima težak zadatak, ne samo zbog protivnika već i zbog svoje mladosti. Ono što je karakteristika ovogodišnje repreznetacije jeste da nemamo imena koja imjaju respekta kod protivnika kao što je to ranije bio slučaj. Ono što možemo da obećamo jeste da ćemo se boriti za svaku loptu i da ćemo se truditi da izađemo kao pobednici", rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.

"Imamo mladu i neiskusnu ekipu, a igraćemo protiv Srbije, koja pripada svetskom vrhu. Cilj nam je da odigramo što bolje i da iz mečeva u Nišu i Beogradu steknemo dragoceno iskustvo", rekao je Kjong Šen, kapiten Kine.

"Srećni smo što smo u B grupi, u kojoj su još tri selekcije, koje spadaju među najbolje u svetu. Naravno, želimo da pokažemo da umemo da igramo odbojku, a jedna pobeda protiv Srbije bi bila fantastičan rezultat", istakao je Đijanan Žu, selektor Kine.

Utakmica Srbija – Kina na programu je u petak od 20.15 časova. Drugi meč dve ekipe na programu je u nedelju u istom terminu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve