Nova vest
Odbojka

Nedelja, 25.04.2010.

23:28

Kovač: "Timski do pobede i titule"

Trener Odbojkaša kragujevačkog Radničkog Slobodan Kovač ocenio je posle odbrane titule prvaka Srbije da je uvek teže braniti trofej nego osvojiti.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Radnički je u nedelju u 'Šumicama' savladao Crvenu zvezdu u četvrtom meču finala plej-ofa sa 3:1 i tako osvoji drugu titulu u istoriji kluba. "Uvek je teško braniti titulu nego osvojiti, ali Kragujevac je sada postao realnost. Meni kao treneru ovo je nešto fenomenalno", istakao je Kovač.

"Za razliku od prethodne utakmice gde smo bili bez želje i motiva, danas smo bili sigurni od početka do kraja meča. Iako ne želim nikoga da izdvajam, moram reći da je mladi Petković bio sjajan na servisu, da je to dosta doprinelo našoj pobedi, ali isto tako bih rekao da smo timski došli do titule", rekao je trener Radničkog.

Organizator igre Kragujevčana i kapiten tima Milan Ilić, čestitao je Zvezdi na dobroj igri:

„Utakmica je bila mnogo bolja nego prošla, ali mi smo sada ušli dosta rasterećenije, bukvalno smo išli na to da damo sve od sebe i nismo dozvolili da nam se ponovi bezlična igra od prošlog puta. Istinski, čestitao bih mladih igračima koji su prvi put ove sezone igrali u prvom timu, a koji su pokazali da imaju veliko srce, to su Petković, Janković, Radović koji su igrali pod velikim pritiskom cele sezone, ali to će im sigurno mnogo značiti u nastavku njihove karijere. Takođe zahvalio bih se i navijačima koji su sve vreme bili uz nas i bodrili nas. Ovo je za mene druga titula, ali nadam se da nije i poslednja. Veliko bravo zaslužuje i Dušan Petković koji je svojim servisima napravio poene koji su bili od velikog značaja. Pod velikom sam euforijom i ne znam šta bih vam rekao osim da sam presrećan“, rekao je Ilić.

Dušan Petković je bio najbolji kada je trebalo. Posle meča, jedva je govorio koliko mu je glas drhtao.

"Presrećan sam zbog pobede i osvojene titule. Svoju igru bih prokomentarisao da je bila iz srca i da sam ostao pribran kada je bilo najpotrebnije. Moram priznati i da je sreća bila na mojoj strani. Zahvalio bih se treneru što je verovao u mene iako u par navrata nisam opravdao pruženu priliku. Međutim, mislim da sam se igračima i njemu odužio najbolji način", iskren je bio mladi primač servisa.

Bulatović: "Kragujevčani zaslužili titulu"

Strateg Crvene zvezde Željko Bulatović istakao je da je četvrta finalna utakmica bila najkvalitetnija i najneizvesnija u celoj finalnoj seriji.

"Sam podatak da je meč trajao dva i po sata dovoljno govori kakva je bila utakmica. Radničkom čestitam na osvojenoj tituli jer su je u potpunosti zaslužili. Mislim da smo mi mnogo setova izgubili i da nismo imali pravo da se nadamo novoj pobedi. Pre svega mislim da smo u Kragujevcu mogli da dođemo barem do jednog trijumfa. Radnički je odlično servirao tokom celog meča, a sve čestitke idu i na adresu mladog Petkovića. Svojoj ekipi nemam šta da zamerim, jer su pokazali veliku želju i borbenost, a i drago mi je da je sa obe strane bilo velike borbe. Ako pogledamo celu seriju mislim da smo imali svoje šanse, ali da ih jednostavno nismo iskoristili", rekao je Bulatović.

Tomislav Dokić, kapiten 'crveno-belih' posle utakmice bio je razočaran još jednom izgubljenom titulom, pogotovo što mu je ovo poslednja sezona u redovima Crvene zvezde.

"Mislim da je ova utakmica bila najbolja od svih. Protivnik je igrao mnogo bolje nego u prethodnom meču. S druge strane, mi nismo igrali na nivou i u pojedinim trenucima bili smo dosta letargični. Danas bukvalno kao da nas ništa nije htelo, pogotovo što smo preko puta mreže imali ekipu koja je odlično napadala. Borili smo se, ali sreća je bila na njihovoj strani i to je presudilo. Čestitam Radničkom na osvojenoj tituli", rekao je po završetku meča korektor Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve