Nova vest
Odbojka

Sreda, 21.04.2010.

19:49

Odbojkašice Zvezde šampionke Srbije

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su titulu šampionki Srbije sa 3:0 u finalnoj seriji protiv subotičkog Spartaka.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Posle dva trijumfa u Beogradu crveno-bele su slavile i u trećem meču koji je odigran u dvorani “Dudova šuma” u Subotici sa 3:0 (25:18, 25:18,25:14) posle jednog sata i 24 minuta igre. Crvenoj zvezdi je to 24. titula nacionalnog šampiona u konkurenciji odbojkašica, a prva od sezone 2003/04 i od kada je Srbija samostalna država, a one su ove sezone trijumfovale i u nacionalnom Kupu.



Crveno-bele su tako sezonu završile bez poraza u domaćim takmičenjima jer su trijumfovale na 31 utakmici, koliko su ih odigrale u Wiener Städtische ligi i Kupu Srbije.

Izabranice Ratka Pavličevića su u trećem meču bile veoma ubedljive i od samog starta su nametnule svoju igru, i samo su uvećavale svoju prednost, a potom i zasluženo podigle pehar namenjen šampionkama Srbije.

Najbolje u redovima novih šampionki u trećem meču protiv Spartaka bile su Jelena Blagojević i Stefana Veljković sa po 14 poena, a pratila ih je Ivana Nešović sa 11. Kod Subotičanki istakla se jedino Tatjana Bokan, koja je imala 13 poena. 



Sigurno je da je finale bio veoma teško, kao i uzbudljivo, igrano sa puno emocija. Jako sam srećna i ponosna na sav naš rad tokom sezone. Od avgusta, kada smo kročile na parket smo imale svoj cilj, a on je bio osvajanje duple krune”, rekla je za B92 Jelena Blagojević.

Blagojevićeva, jedna od najboljih igračica Crvene zvezde, je u razgovoru za B92 istakla i da pre nekoliko godina nije ni sanjala da će doći do ovako velikog uspeha.

Osećaj je fenomenalan. Kada sam pre četiri-pet godina gledala Anju Spasojević i Ivanu Đerisilo kako igraju u finalu nisam mogla da zamislim sebe u ovoj situaciji. Tako i cela ekipa misli. Sada ćemo malo da slavimo, da se opustimo, a posle ćemo u nove radne pobede”, dodala je Blagojevićeva u razgovoru za B92.

Zahvaljujući osvojenoj tituli šampiona Srbije odbojkašice Crvene zvezde će se naredne sezone takmičiti u Indesit Ligi šampiona, a očekuje se da će okosnica crveno-bele ekipe ostati nepromenjena.

Spartak – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 18:25, 14:25)
Spartak: Bokan 13, Kmezić, Memišević (libero), Nikić 7, Stojanović 6, Helić 3, Marković, Medić 4, Bogdanović, Češljar 1, Šimić, Klisura 5. Trener: Damir Petković.
Crvena zvezda: Medarević, Kecman, Ninković 7, Rakić 9, Rosić (libero), Živković 6, Veljković 14, Bjelica, Nešović 11, Blagojević 14, Pušić (libero), Stevanović. Trener: Ratko Pavličević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve