Nova vest
Odbojka

Subota, 17.04.2010.

21:14

Odbojkašice Zvezde povele sa 2:0

Odbojkašice Crvene zvezde nalaze se na korak od osvajanja titule šampiona Srbije pošto u finalnoj seriji sa subotičkim Spartakom vode 2:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Crveno-bele su u drugoj utakmici, odigranoj u Sportskom centru „Šumice“, slavile protiv Spartaka sa 3:0, po setovima 25:23, 25:16, 25:14, posle jednog sata i osam minuta prilike. Prvu priliku da osvoje titulu igračice Zvezde će imati već u sredu, za kada je u dvorani „Dudova šuma“ u Subotici zakazana treća utakmica finalne serije Wiener Städtische lige.

Igračice Crvene zvezde su druge pobede u četiri dana došle prilično lako, a neizvesnost je viđena samo u prvom setu. Gošće su na oba tehnička tajm-auta imale prednost, ali nisu uspele da razliku zadrže do kraja tog perioda, za razliku od prvog meča u kojem su dobile uvodni set. Zvezda je uzvratila i preokrenula na vreme (21:18), a potom je uspela da sačuva prednost za 25:23.

Subotičanke su se koliko-toliko držale u igri još samo u prvoj polovini drugog seta, ali su već tada crveno-bele imale tri poena prednosti na drugom obaveznom predahu (16:13). Do kraja tog perioda gošće su osvojile još samo tri poena i set je završen rezultatom 25:16 za Zvezdu.

Start trećeg seta i veliko vođstvo Zvezde nagoveštavalo je brzi kraj meča (8:2), a potom je razlika samo rasla u korist igračica Ratka Pavličevića, za konačnih 25:14 i drugu pobedu Crvene zvezde u „Šumicama“ u finalu plej-ofa.

Najefikasnija u 30. trijumfu crveno-belih ove sezone bila je Stefana Veljković sa 15 poena, a pratile su je Tamara Rakić sa 13, Ivana Nešović sa 12 i Jelena Blagojević sa 11 poena. Kod Subotičanki najviše se istakla Tatjana Bokan sa 13 poena i Sara Klisura, koja je imala jedan poen manje od saigračice.

Ako bude potrebno četvrta utakmica finala biće odigrana sledeće subote u Subotici, a eventualna majstorica 28. aprila u Beogradu.

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (25:23, 25:16, 25:14)
Crvena zvezda: Medarević, Kecman, Ninković 7, Rakić 13, Rosić (libero), Živković 5, Veljković 15, Bjelica 1, Nešović 12, Blagojević 11, Pušić, Stevanović. Trener: Ratko Pavličević.
Spartak: Bokan 13, Kmezić, Memišević (libero), Nikić 2, Stojanović 6, Helić, Marković, Medić 5, Bogdanović, Češljar 3, Šimić 1, Klisura 12. Trener: Damir Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve