Nova vest
Odbojka

Utorak, 13.04.2010.

15:00

Crveno-bele žele duplu krunu

Finalna serija Wiener Städtische lige za odbojkašice između Crvene zvezde i subotičkog Spartaka počinje u sredu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Crveno-bele su od početka sezone bile veoma dominantne i na svim frontovima su doživele samo jedan poraz i to u finalu Kupa CEV, na putu do finala šampionata Srbije su osvojile i nacionalni Kup. U domaćem šampionatu je jedino Spartak uspeo da održi korak sa njima, ali su crveno-bele u sva četiri duela sa Subotičankama slavile.

Sigurno je da neće biti lako, u finalu se igra srcem i daje se sve od sebe. Od ekipe Spartaka očekujem jak otpor, a što se tiče nas mi imamo svoj cilj od početka sezone, a to je posle osvojenog Kupa dupla kruna. Mi se nadamo da ćemo posao završiti u tri utakmice, ali videćemo, teren je jedino merilo i od srede ostavljamo srce na terenu”, rekla je za B92 Jelena Blagojević, jedna od najboljih igračica Crvene zvezde ove sezone.

Blagojevićeva ističe da su crveno-bele do sada bile toliko dominantne u šampionatu Srbije i zahvaljujući jakim utakmicama u Kupu CEV, gde su zaustavljene tek u finalu porazom od italijanskog Busta.

Samo saznanje da se igra protiv jedne ruske jake i visoke ekipe, italijanske pa i španske, koju smo pobedili u osmini finala, sigurno mnogo znači. Drugačije se ponaša na terenu, drugačiji je pristup svemu tome. Nama je drago što smo imale tu čast i što smo osvojile tu medalju i igrale sa tim jakim ekipama. Mnogo smo naučile, to ćemo, nadam se, primeniti i u ovom finalu, i uspeti da osvojimo titulu i da se radujemo na kraju”, istakla je Blagojevićeva.

Odbojkašice su jedne od retkih klubova u Sportskom društvu Crvena zvezda koje konstantno imaju podršku najvatrenijih navijača, a mlade izabranice trenera Ratka Pavličevića ističe da ta podrška obavezuje, ali i motiviše.

Lep je osećaj imati podršku armije navijača, ali malo obavezuje jer moraš da daš 100 odsto od sebe na terenu. Nadam se da ćemo u sredu imati podršku i u naredne dve utakmice. To nam mnogo znači jer smo jako mlade i igrati pred tolikom publikom je drugačiji osećaj”, dodala je primačica Crvene zvezde.

Prva utakmica finalne serije između Crvene zvezde i Spartaka igra se u sredu u Sportskom centru “Šumice” od 18 časova, druga je na programu u subotu na istom mestu, a treća, možda i odlučujuća, se igra naredne srede u hali “Dudova šuma” u Subotici. Ako bude potrebno četvrta utakmica će biti odigrana 24. aprila, a peta četiri dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve